Как да изберем магазин за мобилни телефони?

Ако се интересувате от закупуване на мобилен телефон, вероятно един от първите въпроси, който обмисляте е от кой магазин да пазарувате. Независимо дали предпочитате да закупите телефона си онлайн или в магазин, можете да избирате от много видове опции. Ето няколко съвета за избор на магазин за мобилни телефони.

Онлайн срещу пазаруване в магазина

На повечето пазари покупките на мобилни телефони се извършват онлайн, като само 6% от потребителите избират офлайн магазини. В ОАЕ всеки пети потребител е купил телефон в магазин, разлика от 12%. В САЩ потребителите са еднакво разделени, като една и съща част (9% от възрастните) избират да купят телефон онлайн или в магазин през последните три месеца. Въпреки това, в страни като Италия, Германия и Обединеното кралство има малка или никаква разлика между онлайн и офлайн купуване. В страни като Швеция, Дания и Франция офлайн и онлайн покупките на мобилни телефони са почти идентични.

И в двата случая потребителите могат да намерят широк диапазон от цени и модели онлайн. Онлайн пазаруването често е най-добрият вариант за купувачите, защото им дава възможност да сравняват цените в множество платформи. Ако все пак решите да закупите новия си телефон от физически магазин, помислете дали да не се обадите предварително, за да разберете дали магазинът приема замяна. Това може да бъде чудесен начин да спестите пари, но не забравяйте да проверите подробностите преди това!

А как да изберем и телефона?

Качество на камерата

Качеството на камерата е ключов фактор при избора на мобилен телефон. Смартфон с 12MP камера е повече от подходящ, но ако искате камера с по-добро качество на картината, потърсете нещо с по-голям сензор. Обикновено по-малко число означава по-малък сензор, но голямо число обикновено означава по-голям сензор. 1.7um сензор на iPhone 12 Pro Max създава по-добри снимки от 1/1.7” сензор.

Висококачествената камера може да направи или да развали изживяването ви със смартфон. Висококачествените смартфони ще имат по-широка бленда от по-евтините устройства. Това ще ги направи по-ефективни при заснемане на изображения.

Повече памет

Капацитетът за съхранение е основно решение при закупуване на нов смартфон. Колкото по-голямо е пространството за съхранение, толкова по-висока е цената. Все пак трябва да имате предвид, че не всички потребители на смартфони имат еднакви изисквания за съхранение. Някои могат да се справят с малко място. Най-добре е да знаете точно колко място за съхранение ви е необходимо, за да избегнете получаването на известия за ниския капацитет за съхранение на вашия телефон. Освен това, знаейки колко място за съхранение ви е необходимо, ще ви помогне да спестите пари.

Цена

Има много начини да сравните цената на магазин за мобилни телефони. Купуването онлайн ви позволява да разгледате цените от различни платформи. Можете също така да замените стария си телефон, което не е по-различно от закупуването на нов от физически магазин. Само не забравяйте, че трябва да се обадите в магазина, преди да купите телефон, за да сте сигурни, че сътрудникът ще го разопакова и ще инсталира SIM карта. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да решите кой магазин е подходящ за вас.

Източник: Магазин за телефони София

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *