Уебсайт ви отговаря какво прави Европа за вашия регион

Вече е създаден първият по рода си уебсайт, който ще ви помогне да разберете, какво точно прави Европейския съюз за вас. Идеята бе представена от председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. Създател на уебсайта е именно Европейския парламент. Сайтът ще дава ясна и конкретна информация, без да използва ненужен жаргон, обещава Таяни. “Това е ценен инструмент, който цели да приближи Европа до нейните граждани”, коментира Таяни.

Уебсайтът “Какво прави Европа за мен” можете да откриете ТУК. В него вече се съдържат бележки, които са по-дълги не повече от страница. Те представят значението на Европейския съюз за живота на хората. Потребителите на сайта лесно могат да открият информацията, която търсят, дори и тя да е специфична такава. Можете да откриете отговори на въпросите, какво прави Европа за вашия регион или професия.

На ваше разположение са повече от 1800 бележки, които могат да бъдат прочетени онлайн или свалени под формата на документи. Бележките са организирани в две основни категории. В категория “Моя регион” избирате мястото, където живеете или работите, за да проверите как Европа присъства във въпросното населено място. В раздела има обхванати повече от 1400 места на територията на целия Европейски съюз.

Има и раздел “Моя живот”. Там също присъстват голям брой бележки, които ще ви информират как ЕС оказва влияние над важни сфери от живота ви, като например здравоопазване, семейство, хобита, пътувания, сигурност и социални права. Ще можете да научите как Европейския съюз подкрепя вашата професия. Има информация и какво е направила Европа за чисто-развлекателни сегменти като спорт, музика, телевизия и  т.н.

Има и трети раздел на сайта – “На фокус”. Той допълва предходните два раздела с още повече подробности относно политиката на ЕС. Ще разберете повече за постиженията на Европа в сфери като околната среда и културата. Представени са и бъдещи перспективи. Акцентът пада върху общественото мнение и гражданските притеснения, и очаквания.

Уебсайтът е изготвен от Службата на Европейския парламент за парламентарни изследвания със съдействието на службите за комуникация и преводи на европарламента.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *