Какво трябва да вземете предвид, за да декорирате дома си с картини?

Много пъти не знаем какъв елемент да поставим на стените, за да им вдъхнем живот. Картините в декорацията са идеални за тази задача. Декорирането на къщата ви със снимки или произведения на изкуството я прави индивидуална и стилна. Картините са вашите съюзници в развитието на вашия стил, защото те придават елегантност и естетика на всеки дом. Можете да използвате картини, които имат един стил или които са от различни стилове, всичко ще зависи от вашия вкус.

Пазарът на изкуството ни предоставя широка гама от възможности, от абстрактни картини до различни композитни стилове. В тази статия обясняваме стъпка по стъпка какво трябва да вземете предвид, когато декорирате всяко пространство в дома си.

Да започнем с входа. Когато се възползваме максимално от декоративните предимства, които ни предоставят художествените картини, трябва да вземем предвид връзката с обстановката на пространството, в което ще се намесим. Както добре знаем, входът на дома ни казва много за нашите вкусове и стилове и именно това място създава първото въздействие върху хората, които идват в дома ни.

Като начало нека не забравяме едно основно правило за разпределение на картините, че те трябва да са разположени на височината на зрителното поле, тоест на нивото на очите ни. Трябва да се вземат предвид и други фактори, като например, не трябва да прекалявате с броя картини и също така трябва да бъдат съчетани със стила на обзавеждането.

Когато придобиваме или закупуваме нови картини за жилището си, ние го правим с цел да се чувстваме по-комфортно в пространството, което сме създали, подходящо за нашия вкус и стил. Можете да изберете стена или пространство върху нея и да поставите централен акцент, чрез картина, която да привлича всички погледи. Размерът ще варира в зависимост от пространството с което разполагате. Друг начин да декорирате хола си е като поставите няколко картини с различни цветове и размери на една и съща стена, това ще създаде напълно артистично пространство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *