Климатици Hitachi: функционалност от ново поколение

Hitachi е един от най-разпознаваемите брандове в областта на климатизацията в световен мащаб. Решенията на японския производител се простират в широка продуктова гама –  от инверторни и хиперинверторни климатици Hitachi, през мултисплит системи и термопомпи въздух-вода, до професионални системи за централна климатизация тип VRF и чилър.

Уредите за климатизация на марката намират широко приложение в жилища, административни и индустриални помещения. Тук ще се фокусираме върху един от най-популярните сегменти на Hitachi – климатиците и функционалностите, които предлагат. 

Климатици Hitachi: функционалност от ново поколение

Източник на изображение: pixabay.com

Какви видове климатици предлага Hitachi?  

Богата е гамата от климатични решения, които световният производител предлага и за българския пазар. Според своите нужди и индивидуални предпочитания за типа помещения, за които се търсят енергийно ефективни решения, можете да избирате между: 

Инвенторни и хиперинверторни климатици

Предлагат висок енергиен клас, ниски нива на шум и множество екстри, осигуряващи отличен комфорт и функционалност. Инсталират се главно в жилища и офиси, като се използват както за отопление, така и за охлаждане. 

Мултисплит климатични системи 

Изключително ефективни решения, когато имате нужда от много вътрешни модули (за няколко помещения), които могат да бъдат захранвани от едно външно тяло. Отговарят на търсенията ви за енергийна ефективност и са често срещан вариант за климатизация на фамилни къщи. 

Подови климатици

Инсталират се, когато архитектурните особености на помещенията не позволяват друг тип климатизация. Както е видно от името им, те се поставят близо до пода, под прозорец и/или до легло. Доверявайки се на висок клас уреди в категорията, можете да сте сигурни във функционалността и ефективността им. 

Касетъчни климатици 

Монтират се в тавани. По-рядко срещани решения за климатизация за жилища, много по-често се използват в административни и индустриални помещения, хотели, болнични заведения и други от този тип. 

Канални климатици 

Подобно на касетъчните, те се инсталират посредством т.нар. “скрит монтаж”, който предполага отлично вписване в интериора на помещенията. Ефективно решение са за обществени сгради и за помещения, характеризиращи се с големи площи. 

Какви иновативни климатични технологии предлагат климатиците на Hitachi? 

Климатичните уреди на марката впечатляват с иновативния си дизайн и с набора си от технологии за отличен комфорт и ефективност. Ще обобщим тези от тях, присъщи за широка гама от климатиците на Hitachi. 

Тих работен режим, сравним с лекия полъх на вятъра 

Wave Blade е иновативна технология, която притежават сплит климатиците на Hitachi. Функцията има за цел да осигури максимално тих работен режим на уреда. Независимо дали климатикът работи в режим на отопление, или на охлаждане, той издава шум, сравним с лекия полъх на вятъра. 

Инверторна технология за висока ефективност

Инверторните и хиперинверторни климатични системи на Hitachi отговарят на всички изисквания на съвременната инверторна технология. Оборотите на компресора се увеличават съобразно атмосферната температура и тази, зададена от потребителя, с цел постигане на отличен комфорт и максимална енергийна ефективност. Инверторните решения на Hitachi ги прави подходящи и при екстремни метеорологични условия. 

Сензорно регулиране на температурата и въздушния поток 

iSee е сензорна технология, с която са снабдени съвременните климатични уреди на Hitachi. Сензорът идентифицира броя на хората в помещението и спрямо местоположението им регулира силата и посоката на въздушния поток. iSense е другата иновативна сензорна функция, която следи за активността в климатизираното помещение и регулира температурата спрямо същата. По този начин се осигурява по-голям комфорт в климатизираните помещения, като същевременно се намаляват енергийните загуби.

Климатична производителност, основана на интелигентни сензори

Сплит климатичните системи на Hitachi са снабдени с технологията Penta Sensor – 5 интелигентни сензора (3 във вътрешното тяло и 2 във външното тяло). Те функционират непрекъснато за осигуряване на оптимална производителност през целия работен сезон на уреда. 

Ambience Light – дисплеят свети в различни светлини спрямо зададената температура 

Дисплеят на вътрешният климатичен модул свети в три различни цвята, в зависимост от зададената работна температура – синьо (охлаждане – 16°C~23°C), зелено (комфорт 24°C~27°C) и червено (топлина – 28°C~32°C).

Иновативна технология за самопочистване на топлообменника

Frost Wash е друга особено полезна функция за самопочистване, с която са снабдени климатичните уреди на Hitachi. Тя има за цел да поддържа чистотата и функционалността на уреда. Множество бактерии и прах се натрупват по топлообменника, когато климатикът работи. Това влияе и върху качеството на работата му и въздуха, който вкарва в помещението. 

Frost Wash замразява влагата, образувала се върху топлообменника, като по този начин всички уловени бактерии, прах и други лесно могат да бъдат премахнати. Благодарение на технологията, за няколко минути този лед се топи и отмива от уреда, което е и предпоставка за осигуряването на здравословен въздух. 

Автоматично почистване на филтъра 

Друга иновативна почистваща функция е iClean+, която ви позволява да почиствате филтрите на климатика си автоматично. При активирането ѝ специална четка преминава през филтъра и събира натрупания прах и други замърсители, отвеждайки ги в проектирана в модула за целта кутия. 

Интелигентно управление чрез Wi-Fi 

На последно, но не по важност място, си струва да споменем и възможността за интелигентно управление на климатиците Hitachi чрез Wi-Fi. Производителят има собствено приложение за управление на широка гама от климатичните си системи –  airCloud Home. След инсталация и установяване на връзка с вашия модел климатик, можете да управлявате много от функциите на уреда си дистанционно чрез смарт устройството си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *