Кое е бюджетното решение, за да поправим автомобила?

Предстои ви ремонт или подмяна на някой части по автомобила ви, но все отлагате, тъй като търсите възможно най-оптималното и бюджетно решение.

Ние сме наясно каква огромна дупка в семейния бюджет може да отвори покупката на автомобилни части. Ето затова ви предлагаме да помислите за покупка на едрогабаритни и малогабаритни части втора ръка.


Източник снимка:unsplash.com

Предимствата от покупката на части за МПС втора употреба са много, но ако трябва да изброим основните, то те са:

 • Намалени разходи
  Едно от големите предимства на покупката на части и стопове втора ръка е, че ще спестите доста пари. Употребяваните авточасти могат да се открият на цени в пъти по-ниски от тези, които се продават като нови.
 • Голяма наличност на части
  Магазините, които предлагат части за автомобили втора употреба разполагат с широка партньорска мрежа и поддържат голяма складова наличност на всички видове части. В подобни магазини можете да откриете както брони, съединители, двигатели, скоростни кутии, така прозорци, врати, фарове, стопове и т. н., и т. н. за почти всички модели и марки автомобили, които се карат в страната ни.
 • ОЕМ части
  За разлика от останалите магазини за авточасти, където се предлагат освен оригинални части и аналози, (а понякога се прокрадват и части от напълно непознати производители), в магазините втора ръка частите се подбират много внимателно и се предлагат единствено ОЕМ авточасти.
 • Отлично качество
  Всяка една авточаст, без значение колко е голяма и от каква важност е за автомобила, преди да бъде пусната за продажба се преглежда, тества и ремонтира. Така например, ако искате да си купите стопове втора ръка, можете да сте напълно спокойни, че те ще са не само ОЕМ, но с високо качество.

Как да закупите бързо, изгодно и без притеснение авточасти втора ръка?

Уверете се, че знаете точно какво търсите

Ако имате възможност отидете на място в магазина и носете старата част с вас. Ако това не е опция, тогава бъдете много внимателни при покупката и се уверете, че авточаст,та която искате да закупите може да бъде върната в определен срок.

Задавайте въпроси

Не се притеснявате да се свържете директно със служители на магазина и да им задавате въпросите, които ви вълнуват. Не забравяйте, че момчетата и момичетата, които работят в подобни магазини имат опит и могат не само да отговорят на всичките ви въпроси, но и да ви дадат много полезни съвети.

Преценете дали покупката на авточастта втора ръка е наистина добро и изгодно решение

Ако сте счупили огледало, фар, стоп, изкривили предна броня или сте счупили ключалка, покупката на тези авточасти втора ръка е много добро решение. Ако обаче се нуждаете от алтернатор, стартер или спирачни ротори, тогава е по-добре да обмислите покупката на чисто нови авточасти.

Доверявайте се на търговци, които познавате

Днес опциите за закупуване на авточасти като стопове втора ръка са изключително много – от познати и приятели до платформи за покупко – продажба и специализирани магазини за продажба на употребявани авточасти.

Нашият съвет е да внимавате на кой от многото търговци се доверявате, особено ако купувате през платформа от частен продавач, тъй като е напълно възможно да не получите точно тази част, за която сте договорили или частта да не е с толкова високо качество, както ви е представена от продавача.


Източник снимка: unsplash.com

За да сте сигурни в качеството на продукта, които купувате ви съветваме да се доверите на специализираните магазини, тъй като там контролът е изключително строг и можете да сте спокойни, че употребяваните части, които ще закупите ще са с наистина добро качество.

Разбира се, преди да направите покупката е добре да потърсите информация за магазина, за продуктите, които предлага и дали предоставя опция за връщане на частта в определен срок след получаване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *