Мая Манолова обвини Фандъкова и ГЕРБ в контролиран вот

Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова, която ще се яви на балотаж срещу Йорданка Фандъкова от ГЕРБ тази неделя, обвини своя опонент и управляващата партия в извършване на контролиран вот в ромските квартали.

На първи тур Йорданка Фандъкова имаше превес пред Манолова и събра най-много гласове, но според Манолова, има данни за контролиран вот в ромските махали. Бившият омбудсман бе гост в сутрешния блок на bTV, изнасяйки данни, които показват, че в някои ромски квартали има почти пълно гласуване за действащия кмет Фандъкова. “Както се управлява София, така бе направена и предизборната кампания на ГЕРБ. Нали е ясно, че ромските гласове са контролиран вот”, попита Манолова.

Попитана дали смята, че управлението в България и София се извършва под формата на диктатура, гражданският кандидат отговори положително. “Има две страни на барикадата – демокрацията и диктатурата, и всеки ще направи своя избор”, сподели тя.

Мая Манолова смята, че на балотажа отново ще има наличие на контролиран вот в полза на управляващите. Тя спомена и за “пълна мобилизация от подземния свят”. “Мутрите се впуснаха да защитават властта си”, сподели тя. Манолова призова правоохранителните органи “да стигнат до Филиповци и Факултета, след като вече са стигнали до несебърския залив”.

Манолова потвърди, че в своя район ще подкрепи кандидата на “Демократична България” в битката с кандидата на ГЕРБ. Тя смята, че резултатът й от първи тур е доказателство, че хората в София искат промяна след 14-годишното управление на ГЕРБ. “В София за първи път има пробив и той бе направен от гражданите”, сподели Манолова.

Мая Манолова заяви, че е готова да седне на една маса с представителите на другите опозиционни партии и да обсъди как би могла да бъде направена промяната в България. Тя призова всички да гласуват на балотажа в неделя – дори и онези, които е я харесват. “Всеки даден глас убива един купен глас”, припомни тя.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *