Емил Кошлуков уволни шефа на новините в БНТ

Новият генерален директор на БНТ Емил Кошлуков осъществи първа голяма промяна в националната телевизия. Той взе решение да освободи досегашния шеф на новините Уляна Пръмова, като тя вече е получила заповед за уволнение. На този етап от БНТ не съобщават какви са официалните мотиви на Кошлуков за рокадата.

Уляна Пръмова бе ръководител на дирекция “Информация” в БНТ, отговаряща за новините и актуалните предавания в телевизията. На мястото на Пръмова Емил Кошлуков назначи Мариела Драголова, която до този момент бе в ролята на изпълнителен продуцент на предаването “Още от деня”. Припомняме, че само допреди няколко месеца Емил Кошлуков бе водещ именно на това предаване.

Уляна Пръмова е получила заповедта си за уволнение в същия ден, в който се е върнала от своя летен отпуск. Тя бе назначена на позицията от предишния генерален директор на телевизията Константин Каменаров. Той обаче бе принуден да напусне поста, след като бе осъден за шофиране след употреба на алкохол.

Оттеглянето на Константин Каменаров доведе до конкурс за избор на нов генерален директор на националната телевизия. Той бе спечелен от Емил Кошлуков, който допреди това бе в ролята на програмен директор. Избирането на Кошлуков доведе до негативни реакции в част от обществото. Мнозина смятат, че неговият избор е бил предизвестен и е политическа поръчка. Той се замеси в скандал и в ролята си на водещ на “Още от деня”, когато показа среден пръст в ефир. Това доведе до протести пред сградата на телевизията.

Според информация на изданието “Клуб З”, освен Уляна Пръмова, освободени от работа са още програмният директор на БНТ Надя Костова и шефът на БНТ2 Геновева Момчева.

Финансовото състояние на БНТ продължава да бъде деликатно. След напускането на Константин Каменаров стана ясно, че телевизията има дългове в размер на 37 млн. лева. Докато течеше избора за нов генерален директор, Емил Кошлуков довери, че се разграничава от управлението на Каменаров и не се чувства отговорен за натрупаните дългове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *