Кубрат Пулев рекламира туризма в България (Видео)

Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев е специалният гост в рекламен клип, целящ да популяризира туризма у нас. Известният спортист, любимец на стотици хиляди българи, публикува видоето в своята Facebook страница. В нея Кобрата гордо заявява: “Защо България? Обичам България – моята древна държава, съхранила името си повече от 13 века, откакто я основаха силни воини.”

Целта на клипа е да провокира българите да се обръщат по-често към родните туристически дестинации. Докато Пулев говори зад кадър, във видеото се виждат знакови дестинации у нас – както природни, така и културно-исторически такива.

“Вижте българските езера и пещери, чуйте нашия неповторим неравноделен фолклор и ще разберете защо не мога да изляза в битка под друг флаг”, казва Пулев.

Вижте и самото видео, което Кубрат Пулев публикува в своята страница във Фейсбук:

“Ходим навсякъде по света, а не знаем достатъчно за родината си. Аз избрах българския туризъм, защото ако не познаваш България, не познаваш и себе си. Ако не обичаш България, не обичаш и себе си”, добавя с гордост в гласа боксьорът, познат с прозвището си Кобрата.

Видеото става факт броени дни след като министърът на туризма Николина Ангелкова обяви 2019 година за “година на българския туризъм”. Тя извади данни за предходната 2018 година, според които се забелязва увеличение на броя на нощувките и приходите от български туристи.

“Ръстът е показателен, че вървим напред, затова използваме и тази инициатива, за да надградим направеното”, каза министър Ангелкова.

Министър Николина Ангелкова също така разкри, че съвсем скоро се планира съвместна реклама с морските общини, насочена предимно към руския пазар. Според информация на Ангелкова, от началото на този месец в Русия вече оперират почти 60 визови центъра за издаване на визи на руски туристи. Тя обаче призна, че за руските туристи вече се борят и държави като Турция и Испания, които ползват държавни субсидии и предлагат конкурентни цени на българските такива.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *