Научете малчугана на принципите на скаутите

Първата асоциация, когато кажем думата скаут, е за детски лагер. Това е мястото, където докато са малки момчетата и момичетата се научават на основните принципи на скаутското движение. А те са да живеят в хармония със себе си и заобикалящата ги природа, както и да спазват правилата за коректно поведение.

Научете малчугана на принципите на скаутите

Вкъщи също учим нашето дете на добро поведение, на кое е правилно и грешно, на здравословни правила на живот и хармония. Лагерът обаче е “запазена марка” за приобщаване на мъниците към скаутските закони, които се свеждат до 10 основни правила:

1. Скаутът е честен и почтен.

2. Скаутът е лоялен.

3. Скаутът е полезен и помага на другите.

4. Скаутът е приятел на всички и брат на всеки скаут.

5. Скаутът е вежлив и етичен.

6. Скаутът е приятел на животните и опазва околната среда.

7. Скаутът уважава и почита родителите си, учителите си и водачите си.

8. Скаутът е весел и с висок дух.

9. Скаутът е пестелив и опазва личната и обществената собственост.

10.Скаутът е чист в мислите, думите и делата си.

Ако искате вашето дете да израства физически, емоционално и психически здраво, придържайки се към нормите на доброто поведение, помислете дали не е време да го запишете на скаутски лагер . Сред другите деца, малките палавници се научават на отговорност, самостоятелност и ангажираност към обществените проблеми. 

В България едно от най-предпочитаните места е Международният езиков лагер в Банско Лъки Кидс. Всяка година той се посещава от голям брой деца от страната и чужбина, на възраст от 5 до 14 години, включително.
Лагерът се намира в Банско и участниците се настаняват в на петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. 

Научете малчугана на принципите на скаутите

Луксозният комплекс предоставя съвкупност от възможности за почивка, спорт, обучение и забавления. Децата се чувстват отлично в уютната и изискана хотелска част, в ресторантската част, където кухнята е съобразена с техните потребности, в модерния СПА център, в залите за обучение, както и в детските кътове. Педагозите и персоналът са висококвалифицирани, което  е задължително условие, за да е един лагер успешен.
  

Научете малчугана на принципите на скаутите

Няма значение колко добре децата знаят английски език  и дали са го изучавали изобщо досега. Независимо от езиковото им ниво, те могат да се запишат в Лъки Кидс. Обучението е съобразено с техните индивидуални познания, за да натрупат повече знания по английски език. 

Родителите могат да получават своевременна обратна информация за наученото и проектите, по които се работи в лагера. Паралелно с обучението, програмата включва много активности сред природата и забавления в комплекса.

Няма да е истински лагер, ако участниците не се забавляват на макс. На разположение на лагерниците са басейните в хотела и модерният СПА комплекс. Природата в района предоставя възможност за разходки в планината, забавни часове край лагерния огън и спорт на открито. 

Предвидени са колоездене, конна езда, походи, риболов и още много арт занимания по интереси. Който желае може да изпробва кулинарните си умения, да играе йога или да се присъедини към груповите състезания в ескейп стаите на хотела.       
 
В ЛъкиКидс децата могат да бъдат записани за 7-дневна или двуседмична програма. За участниците в лагера организаторите осигуряват транспорт от София до Банско и обратно, ако желаят.

Нормално е да сте притеснени като родители, ако детето досега не е било на лагер или зелено училище. В Лъки Кидс може да сте сигурни, че вашето малко съкровище ще се чувства добре. Езиковите лагери за деца са все по-предпочитани. Те са най-добрият избор за пълноценна почивка на малкия палавник, съчетана с полезни занимания.
 
В лагера децата трупат полезен опит, незабравими спомените, както и ценни приятелства. Дайте възможност и на своето дете да лудува сред природата, да споделя емоции със свои връстници и да забрави поне за малко за електронните устройства, които няма как да заменят живия контакт. 

Снимки: Лъки Кидс

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *