Най-добрата количка за бебето ви

Трудно е да изберем идеалната количка. Тя трябва да съчетава в себе си редица полезни качества и няма място за нито един компромис. Детската количка трябва да дава сигурност и надеждност, като едновременно с това е стилна и, разбира се, удобна.

Всъщност най-трудно за постигане е удобството. То може да налага различна концепция в зависимост от случая и конкретните нужди. Най-добра за вашето дете е именно вашата количка, подбрана с мисъл за неговите и вашите желания. Значение имат редица фактори, които ще се наложи да вземете предвид.

Както при всяка отговорна задача, свързана със семейството, когато търсим да оборудваме бебето си с чудесна количка, трябва да подходим методично.

Можем да започнем, като си направим чеклист. Така ще можем да проследим по-лесно всички неща, които ни интересуват, относно бебешката количка. В чеклиста включете всички важни точки, които засягат избора ви. Можете да включите например някои от следните въпроси:

За кой сезон ще ви бъде необходима количката?

Обикновено се избират две отделни возила за бебето – едно за зимата и дъждовната есен и една за по-топлата част от годината. Ако ви трябва нещо универсално, изберете всесезонна количка, която става за по-голямата част от годината.

На кой етаж живеете?

Ако жилището ви се намира на висок етаж, то имате ли асансьор? Ако да, можете ли да разчитате на него (например, колко пъти през годината е имало аварии)? Ако отговорите ви по-скоро клонят към често изкачване на стръмни стълбища с голяма денивелация, постарайте се да си осигурите лека и удобна за пренасяне на ръка количка.

Има ли подлези и други подобни съоръжения в близост до дома ви или по трасето на най-честите ви маршрути с малкия бебок?

Достъпни ли са тези съоръжения за детски колички? Как са пригодени подлезите и надлезите – дали са оборудвани само с рампа, или имат и асансьор? Измерете междуосието на рампата, за да сте сигурни, че харесаната от вас бебешка количка ще пасне точно.

На каква възраст е вашето дете?

Новородените първоначално е добре да се поставят само в легнало положение. Когато гръбначният стълб на бебето позаякне, то може да започне да се изправя лека полека към седнало положение. Бебешката количката за първата година от живота на малкото е препоръчително да бъде регулируема и сигурна.

След 18-месечна възраст децата вече могат да седят напълно самостоятелно. Много от тях вече могат и да вървят, но все още се уморяват бързо.

Този период освен това е и време, когато все още се налага да носим със себе си всевъзможен арсенал от пюрета, приспособления за хранене и бебешки аксесоари като памперси и дори биберони. Някак си количката вече все по-малко е средство за придвижване на детето и все повече – помощен мамамобил.

Докато бебето ви да се научи да ходи само за достатъчно дълго разстояние, за да захвърли количката, заменяйки я с първия велосипед, можете да му осигурите триколка. Тя може да бъде управлявана, както от възрастните с помощта на удобна дръжка, така и от малкото посредством неговото кормило. Някои триколки могат да се превърнат в истински велосипед на три колела, когато детето навърши 2,5 – 3 години.

Кога е моментът да закупим първата количка за очакваното бебе?

Най-добре е да направите това някъде около третото тримесечие от бременността.
Всички знаем, че не бива да отлагаме важните неща за последния момент, но в живота не винаги ни се удава възможност да действаме навреме. Има начин да изберете най-правилната количка доста бързо.

В онлайн магазина Kidso.bg можете да намерите най-подходящия избор за вас и вашето бебе, като използвате филтрите в сайдбара на портала, за да преглеждате артикулите по-бързо и по-лесно по цена, пол на бебето и сезон.

Доставката до дома също ще ви спести излишно обикаляне.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *