Най-добри съвети за евтино пътуване в Италия

Въпреки че пътуването в Италия е по-евтино от пътуването в други западноевропейски страни, като Швейцария, Обединеното кралство, Германия, Нидерландия или скандинавските страни, все пак може да ви излезе скъпо.

Спестяването на средства за настаняване, транспорт и евтини билети за самолет, разбира се, е от ключово значение, но има и много начини да не харчите толкова много за храна и да изживеете италианско гастрономическо преживяване далеч от туристическите капани.

Кога е най-подходящото време за пътуване до Италия?

Всяко време на годината е подходящо за пътуване до Италия, но имайте предвид, че лятото е изключително горещо, особено в южната част на страната. През юли и август температурата често надхвърля 35 градуса по Целзий.

Ако можете да избирате времето на годината, идеалното време за пътуване до Италия е есента (септември и октомври) и пролетта (май и юни) – най-меките сезони, с по-малко туристи и когато ще намерите най-добрите цени.

Колко дни трябва да прекарате в Италия?

Това е основният въпрос, който ще си зададете, когато организирате пътуване до Италия. Както винаги, това зависи от броя на дните, с които разполагате, и от това какво искате да видите, но смятаме, че 7/8 дни са минимумът, който ви е необходим, за да се насладите на тази средиземноморска страна.

Как да се придвижваме из Италия?

Препоръчваме ви да пътувате из Италия с влак – това е най-добрият вариант. Станциите се намират в центровете на градовете, а пътуването е удобно и евтино. Можете да изчислите, че пътуване между Милано и Венеция струва около 20 евро с модерните високоскоростни влакове.

Автомобилът, мотоциклетът или кемперът са идеални за придвижване до красиви села и крайбрежни райони, но не и за посещение на градове като Рим, Милано или Флоренция.

Какво да опаковате за пътуването си до Италия?

Какво да опаковате за пътуване до Италия винаги зависи от времето на годината. Ако отивате в Италия през зимата, ще ви трябват добри топли дрехи (особено в северната част на страната). Не забравяйте да опаковате терможилетка, дълго палто, ръкавици, шапка и добри обувки, за да се предпазите от студа.

Ако отивате в Италия през лятото, не забравяйте да опаковате яке за вечерта (дори ако през деня ви е било горещо).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *