В четвъртък назначават нов заместник-кмет на София

В четвъртък (6.12) ще бъде назначен нов заместник-кмет по транспорта на София. Това обяви кметът Йорданка Фандъкова в Министерски съвет, говорейки пред журналисти. Новата фигура в общината ще замени подалия оставка Евгени Крусев, който подаде оставка. Както е известно, Крусев бе привикан да дава обяснения в прокуратурата, а поводът за това е ремонтът на ул. “Граф Игнатиев” в столицата.

От своя страна Йорданка Фандъкова посочи, че именно Евгени Крусев носи отговорност за случващото се около ул. “Граф Игнатиев”, за което свидетелства и фактът, че именно той бе призован от прокуратурата. Според нея младият заместник-кмет е взел отговорно решение, решавайки да подаде оставка, докато бъдат изяснени всички детайли по казуса.

Проверката, която аз възложих, вече изпратих на прокуратурата, за да може да се изяснят всички обстоятелства, които са били причина за промяната на материалите, вложени в ремонта на ул. “Граф Игнатиев”. Прокуратурата ще свърши своята работа”, заяви Йорданка Фандъкова пред репортерите.

Кметът на София определи подалия оставка Крусев като “млад човек, който работи изключително отговорно”. Тя не изключи възможността той да е бил “подведен”, каквото и да означава това в случая.

“Той отговаряше за огромни проекти, но ако бил подведен и е допуснал грешка, това ще се установи от компетентните органи”, посочи кметът.

Йорданка Фандъкова призна, че по план ремонтът на “Графа” е трябвало да завърши по-скоро, тъй като подобни ангажименти са били поети и от изпълнителите. Оказало се е обаче, че проектът е по-сложен от очакваното”. “Очаквам до края на седмицата да бъдат внесени документите и да бъде сформирана комисията от ДНСК, за да бъде прието трамвайното трасе”, добави още Йорданка Фандъкова.

Междувременно общинският съветник Милка Христова от квотата на БСП сподели мнение, че Евгени Крусев не е човекът, който трябва да носи вина в случая.

“Учудвам се, че Крусев поема вина. За мен трябваше да се отмени конкурсът – прокуратурата се превръща в индулгенция. Това е третият зам.-кмет, който и отива след подобен скандал. Проблемът е, че не се обяснява какво правим”, каза тя.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *