Обещаха на полицаите 10% увеличение на заплатите

Увеличение на заплатите в размер на 10% е било обещано на българските полицаи. Това заяви днес пред журналистите министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Увеличението е било обещано лично от премиера Бойко Борисов и е било прието от правителството, посочи той.

Министър Маринов коментира бюджета на държавата за 2020 година, като именно за следващата година е залегнало и увеличението на полицейските заплати. Той довери, че са подсигурени парите от централния бюджет, както и за документите за самоличност, тъй като има очаквания догодина да има масово подменяне на лични документи от страна на гражданите.

Отговаряйки на репортерски въпрос, Младен Маринов призна, че все още не е избрана фирмата, която да извърши подмяната на личните документи. Той отрече твърдението, че процедурата “буксува”. Според министър Младенов, за тази работа се конкурират “сериозни фирми”, които обаче не са български. “Всички тези фирми имат голям опит. Надявам се, че който и да спечели, ще осигури нормална подмяна на документите”, заяви той.

Напомняме, че през 2020 година изтича 10-годишният срок на валидност на личните карти. Министър Младенов увери, че са предвидени допълнителни средства, за да не се стигне до неочаквани проблеми. Той смята, че бюджет 2020 ще успее да гарантира стабилната работа на МВР. Той призна, че структурата не е заявила точно такива цифри, но добави, че разбира приоритетите на правителството в области като здравеопазване и образование.

Междувременно финансовият министър Владислав Горанов посочи, че се чувства напълно удовлетворен от баланса на бюджет 2020. Той посочи, че сред някои от основните цели в него са повече пари за средното образование, по-високи заплати на учителите и подобряване на инфраструктурата в Северна България. Повече пари са предвидени и за отбраната на страната. Попитан за увеличение на пенсиите, Горанов отговори, че това няма как да се случи, ако не се увеличат доходите на работещите българи. Той бе категоричен, че няма друга работеща формула, по която това да се случи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *