Scorpion 2022: Новата гама гуми, разработени от Pirelli

Тази пролет от Pirelli представиха обновената си гама гуми Scorpion, предназначени за SUV автомобили – сегментът превозни средства, който нарасна значително през последните години и е на път да се превърне в един от най-популярните в света.

Scorpion 2022: Новата гама гуми, разработени от Pirelli

Източник снимка: unsplash.com

Ако и вие сте фенове на италианския бранд и искате да сте в крак с най-новите модели гуми, останете още малко с нас, тъй като в следващите редове ще се опитаме да ви запознаем с уникалните характеристики на новата гама Scorpion на Pirelli .

Pirelli Scorpion

Pirelli Scorpion е лятна гума, която впечатлява с нова, асиметрична шарка на протектора, която благодарение на по-голямата си твърдост и комформацията на надлъжните и страничните канали позволява по-добро спиране както на сухи, така и на мокри повърхности.

Профилът на гумата има специална извивка, което заедно с характеристиките на протектора и сместа, от която се произвежда позволяват да се намали съпротивлението при търкаляне и се намалява разхода на гориво.

По отношение на безопасността, лятната гума от гамата Scorpion предлага подобрено спиране на сухо и мокро със 7 %  в сравнение с предишния модел на Pirelli – Scorpion Verde.

Сместа, от която се произвежда лятната гама Scorpion е значително подобрена и съдържа подобрен синтетичен каучук, силициев диоксид и специфични смолиза увеличаване на твърдостта на гумата и протектора.

Pirelli Scorpion се предлага в 26 стартови размера (от 18 до 21 инча) и е предназначена както за превозни средства с бензинови или дизелови двигатели, така и за електрически и хибридни автомобили.

Pirelli Scorpion All Season SF2

Всесезонната Scorpion SF2 е насочена към шофьорите, които не искат да се тревожат за смяната на гумите при промяна на сезоните. Моделът се предлага в 33 размера (от 17 до 21 инча) и освен символите M+S е с маркировка на рамото 3PMSF, което показва, че предлага отлично представяне дори и по-тежки зимни условия.

All Season Scorpion SF2 може да се похвали с насочена шарка на протектора, характеризираща се със силно присъствие на V – образни канали, които “захапват” снега, като по този начин помагат както за по-добър контрол на автомобила при шофиране на сняг, така и за по-бързо отвеждане на водата по време на дъжд и за намаляване на риска от аквапланинг.

Ламелите на протектора всесезонния модел при шофиране при ниски температури остават отворени, за да улеснят по-бързото и лесно спиране при шофиране на сняг, а при шофиране на сухи или мокри повърхности се затварят, увеличавайки твърдостта на блоковете, за да осигурят по-добро сцепление с пътя.

Това адаптивно поведение на ламелите на протектора на всесезонната  Scorpion SF2 се дължи на тяхната 3D структура, която е разработка и патент на италианския бранд.

Сместа, от която се произвеждат All Season  Scorpion SF2 е “хамелеонова”. Тоест, тя остава мека и адаптивна при зимни условия и твърда и стабилна при по-топло време. Благодарение на адаптивната си смес, гумата гарантира още по-добро сцепление, по-ниско съпротивление при търкаляне, по-нисък разход на гориво и разбира се удължен живот на протектора.

Scorpion 2022: Новата гама гуми, разработени от Pirelli

Източник снимка: unsplash.com

Pirelli Scorpion Winter 2

Зимната гума Pirelli Scorpion Winter 2 се фокусира върху безопасността на шофьорите през зимата и това най-ясно се вижда от уникалната шарка на протектора, оборудван с “разтегателни ламели” с променлива геометрия.

Благодарение на 3D структурата си ламелите на новата зимна гума на Pirelli

променят формата си в зависимост от степента на износване на протектора, преминавайки от линейна към синусоидална (зиг – заг) форма, което увеличава тяхната повърхност и ефективност, позволявайки на Scorpion Winter 2 да се представя еднакво добре както на сняг, така и на сухи и мокри повърхности.

Що се отнася до съединението, Scorpion Winter 2 се произвежда от каучукова смес, разработена по специална формула с помощта на течни полимери, които повишават ефективността на гумата при дъжд и сняг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *