Любителите на татуировки се събират в зала “Универсиада”

Любителите на изкуството на татуировките стават все повече не само по света, но и у нас. Все по-често се откриват нови студиа за правене на татуировки, а хората по улиците, вече “нашарени”, попадат непрекъснато пред очите ни. В това няма нищо лошо, разбира се. Отдавна отмина времето, когато на хората с татуировки се гледаше като на типове със съмнителна репутация. Днес вече е нещо съвсем нормално да имаш татуировка. Дори и хора с високо образование и на престижни позиции го правят.

Любителите на татуировките в България ще се съберат в зала “Универсиада” на 15 и 16 юни, когато ще се проведе 14-ото издание на фестивала Tattoo Fest Sofia. Интересен детайл е, че по време на фестивала ще бъде изграден и първият фестивал на татуировките у нас. Неговата задача ще бъде да разкаже на посетителите за значението на това изкуство – още от времената на древните култури до ден днешен.

По традиция посетителите на фестивала ще имат възможността да се срещнат на живо с някои от най-добрите тату артисти у нас. Както винаги, ще гостуват и чуждестранни татуисти. Един от специалните гости е известният македонски артист Горан Митич. Той ще проведе специален клас, представяйки различни техники на татуиране.

Специален водещ на Tattoo Fest Sofia ще бъде актьорът от “Хари Потър” Станислав Яневски, който също е любител на татуирането. Гости на събитието ще бъдат още танцьорите Evolution Dance Studio от Москва и Breaking School BreakStorm. За музикалната програма на фестивала ще се погрижат Илиян Ружин от “Фалшименто”, Sava & Marton, Rawland, Ilko, Gothprince и други.

Организаторите са подготвили още консумативи за татуиране и козметика за грижа за кожата – преди и след завършване на татуировката. Ще има специално обособен фотокът, където всеки желаещ ще може да си направи съвсем професионална фотосесия.

Ежедневния билет за Tattoo Fest Sofia е на цена 8 лева, а за два дни – 12 лева. Те могат да бъдат купени онлайн тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *