Валери Симеонов намекна за предстоящи промени в управлящата коалиция

Лидерът на НФСБ и съпредседател на коалицията “Обединени патриоти” Валери Симеонов намекна за предстоящи промени в управляващата коалиция с ГЕРБ. Бившият вицепремиер направи изказването си по време на възпоменателната церемония в историческата местност Петрова нива.

Симеонов заяви, че следва да очакваме “възраждане на патриотичните сили”, посредством нова коалиция “Обединени патриоти”. Това ще се случи след коалиционния съвет с ВМРО, който тепърва предстои.

Относно управляващата коалиция с ГЕРБ, Симеонов заяви, че през септември той и неговите хора “ще поставят тежки въпроси пред премиера Бойко Борисов”. Лидерът на НФСБ смята, че държавата се намира в “тежка криза” – както икономическа, така и политическа. По негови думи, напоследък “България получава много тежки икономически удари”. Той визира проблемното състояние на българската енергетика, включващи случаи с повишена цена на тока. Симеонов не пропусна да спомене и кризата с африканската чума, довела до умъртвяването на хиляди животни. Като още един удар по България Валери Симеонов посочи състоянието на туризма и слабия летен сезон.

Симеонов е на мнение, че възвръщането на позиции от страна на ДПС, особено след оттеглянето на Цветан Цветанов, също не е никак добра новина за България. “Интересно ми е какъв ще е резултатът от местните избори сега в тези смесени райони, където беше пробил Цветанов със създадена организация на ГЕРБ”, коментира бившият вицепремиер.

Скоро след изявлението на Симеонов, ВМРО също потвърдиха, че искат разговори с ГЕРБ. Заместник-председателят на партията Искрен Веселинов заяви, че “воеводите” също не са доволни от случващото се страната в настоящия момент. “От есента ще стартират разговори с партията на Бойко Борисов”, заяви Веселинов. “Трябва да изговорим негативните страни на управлението”, добави той.

От ВМРО настояват за увеличаване на пенсиите и безплатни детски градини. Тези дни ВМРО коментираха и бруталното убийство на малко момиче в село Сотиря. “Воеводите” отправиха предложение за химическа кастрация при сексуални посегателства и премахване на съкратеното съдебно следствие, водещо до намаляване на присъди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *