Волен Сидеров вече не е председател на ПГ на “Обединени патриоти”

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров бе свален от председателския пост на парламентарната група на “Обединени патриоти”. Това стана ясно днес, макар и подобно решение да се очакваше от известно време насам. Както е известно, отношенията между “Атака” и другите две партии в коалицията – НФСБ и ВМРО не са никак добри напоследък.

Решението е било взето снощи, когато групата се е събрала и отметнала тази точка от дневния ред. Новите председатели на ПГ на “Обединени патриоти” вече са двама – Валентин Касабов от НФСБ и Искрен Веселинов от ВМРО.

Както споменахме, разногласията между “Атака” и другите две партии от коалицията бяха повече от сериозни напоследък. Коалицията не се яви заедно и на европейските избори, като ВМРО постигна най-добър резултат на вота и изпрати двама депутати в европарламента. Резултатът на “Атака” и НФСБ пък бе повече от скромен.

Най-активни за освобождаването на Сидеров от председателския пост бяха НФСБ. Открай време отношенията между лидера на “Атака” и Валери Симеонов не са добри, макар и те да преглътнаха различията си, съставявайки голямата коалиция между трите националистически партии.

Депутатите от “Атака” отказаха коментар за рокадата и не пожелаха да говорят пред журналистите. Промяната бе обявена официално от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

В кулоарите на парламента Искрен Веселинов обяви, че промените са направени с една основна цел – да се подобри организацията в групата. Стана ясно, че от месеци насам Волен Сидеров не е изпълнявал функциите си на председател. Според думите на Веселинов, в направената промяна няма нищо кой знае колко драстично. Той допълни, че депутатите от “Атака” категорично отказват да присъстват на заседанията на “Обединени патриоти”, с което практически бламират работата на групата.

Искрен Веселинов отговори уклончиво на въпрос, дали това ще доведе до разпадането на “Обединени патриоти”. Той заяви, че в бъдеще “ще стане ясно кой е тук заради постове и кой за да прави политика”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *