Столична община призовава: Всеки да си знае лентата!

По-запознатите с движението в София добре знаят, че карането на недобросъвестни водачи в бус лентите е сериозен проблем. Разбираемо е, че по-нетърпеливите шофьори търсят по-бърз начин да стигнат до своята крайна дестинация. Неспазването на правилата обаче не води до нищо добро. Да не говорим, че по този начин често се нарушава и графика на градския транспорт.

Решени да се справят с проблема по един по-любопитен начин, Столична община стартират кампания с име “Всеки да си знае лентата”. Целта е провеждането на информационна кампания, която да подтикне повече водачи да спазват правилата и да не навлизат в лентата, отредена за автобусите.

Лица на кампанията са актьорите от Младежкия театър Божана Мановска и Севар Иванов. Техните лица ще греят на автобуси с номера 280 и 304.

“Подкрепете ни и Вие, за да може ВСЕКИ ДА СИ ЗНАЕ ЛЕНТАТА и да пристига навреме!”, написа на своята Фейсбук страница столичният кмет Йорданка Фандъкова.

“Всеки иска да отиде на работа, у дома или на среща с приятели навреме, пътниците в градските автобуси и тролейбуси – също”, споделиха от своя страна инициаторите на кампанията. Остава да се надяваме, че идеята ще доведе до положителен резултат, тъй като проблемът с карането в бус лентите определено е налице в София.

Наскоро ви информирахме и за пускането на няколко нови бус ленти на ключови локации в столицата.

Добри или лоши, законите са за това, за да се спазват. А в случая говорим за нарушаването на едно от правилата на пътя, което определено пречи за осъществяването на по-висока ефективност от страна на градския транспорт. Често се оплакваме, че не всичко в града ни е добре измислено, но сякаш забравяме, че често и самите ние носим вина за това. В случая от Столична община са решили да разнообразят подхода си – вместо да плашат водачите с глоби и санкции, те ги стимулират да спазват правилата, използвайки красивите лица на талантливи български актьори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *