Wizz Air прекратява полетите между София и Варна

Нискобюджетната компания за самолетни полети Wizz Аir преустановява полетите между София и Варна. Промяната ще бъде факт от 27 октомври. Новината бе своевременно потвърдена както от самата компания, така и от дружеството “Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт”, което е в ролята на концесионер на летищата във Варна и Бургас.

Wizz Аir поддържа линията София – Варна от 2010 година насам, след което полетите бяха преустановени, но подновени отново през месец март 2017 година.

Попитани от “Дневник”, каква е причината за решението полетите да се прекратят, Wizz Аir отговориха: “Ние непрекъснато следим заетостта на маршрутите си и ако е необходимо, разпределяме определени капацитети по други, по-популярни линии”.

До този момент Wizz Аir обслужваше линията София – Варна, извършвайки един полет на ден. Иначе казано, отиването и връщането в рамките на 24 часа не бе възможно. При закупуване на двоен билет с ранна резервация, цената на двупосочния пропуск достигаше 70 лева. И в момента бихте могли да закупите билети на тази цена до края на месец октомври.

Новините едва ли ще бъдат приятни за хората, които често използваха линията. Алтернативи за бърз и удобен транспорт до морската столица липсват, а поне за момента, Wizz Аir не предвижда възобновяване на полетите за следващото лято.

Какво ще се случи с хората, които имат резервации, но ще бъдат засегнати от промяната? Wizz Аir обобщава три възможни варианта за тях. Първият от тях е да изберат алтернативен полет на компанията. Вторият е платената сума да им бъде възстановена, а третият – да получат 120% от първоначално платената сума в своя WIZZ акаунт.

На този етап линията София – Варна ще продължи да се поддържа от националния превозвач Bulgaria Air. Цените на полетите до морската столица през октомври, ноември и декември са фиксирани на 56 лева с включен един ръчен багаж.

По статистика на “Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт”, през миналата година Wizz Air и Bulgaria Air са превозили между София и Варна почти 250 хиляди пътници.

1 thoughts on “Wizz Air прекратява полетите между София и Варна”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *