WizzAir преустановява полетите до Италия и Израел

От авиокомпания WizzAir съобщиха, че от днес преустановява полетите до Италия, заради издадената от премиера на страната заповед, която има за цел да ограничи заразата от смъртоносния коронавирус.

По същия начин, заради въведената от страна на властите в Израел двуседмична карантина за пристигащите в Италия пътници, полетите до Ейлат и Тел Авив също ще бъдат преустановени, разгласиха от нискобюджетния превозвач.

От 10 март до 3 април 2020 г. се преустановяват полетите до градовете Рим Фиумичино, Верона, Милано Бергамо, Бари, Болоня, Венеция Тревизо, Катания, Пиза, Неапол, Торино, Рим Чампино, Алгеро, Милано – Малпенса

Що се отнася до полетите на WizzAir от Краков и Варшава, Катовице, Яш, Будапеща и Дебрецен, Вилнюс, Сибиу и Тимишоара, Рига, Клуж-Напока, София и Варна, Букурещ и Лондон Лутън до Тел Авив и Ейлат, те се преустановяват за периода от четвъртък, 12 март, до 23 март 2020 г. включително.

За тези, които вече са резервирали билетите си, от WizzAir са се погрижили да ги уведомят за пренасрочване по друг маршрут, за възможно най-скорошна дата.

Уведомлението, за тези, които са направили директни резервации на wizzair.com, включително и през мобилното приложение на превозвача, ще бъде по електронната поща и придружено с предложение за безплатна резервация за друга дата. В случай, че клиентите решат да откажат полета, ще им бъде възстановена пълната сума или дори 120% от нея, във вид на кредит в WIZZ профила им.

По този начин всеки един пътник би могъл сам да избере коя от изброените възможности му допада най-много, а за да заявят решението си е необходимо единствено да кликнат върху съответния линк, получен в имейла, който ще ги отведе до необходимата информация на платформата за самообслужване на WizzAir.

На тези от пътниците обаче, които не са направили резервация през платформата на WizzAir, а са използвали различни други опции, например онлайн туристически агенции, ще се наложи да се свържат със съответната компания, за да уточнят подробностите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *