Поезия, музика и сладолед на инициативата “Зелената библиотека”

Всички знаем, че лятото може да бъде сезон, доста скромен откъм интересни събития за посещаване. И съвсем нормално – повечето хора сме във ваканция, а културният живот също си отдъхва. Ако случайно нямате планове за идната събота (11 август), то спокойно можете да се насочите към парк “Света Троица”, където Столична библиотека отново ще проведе инициативата си “Зелената библиотека”. Поканени са и малки, и големи, защото забавленията и програмата са подходящи за всички възрасти. Особено за хора и деца, които се интересуват от култура и имат желанието да продължават да се обогатяват духовно.

Участие в програмата ще вземат поетите и музиканти Петър Чухов и Иван Христов. Освен че ще зарадват публиката с красиви стихове, двамата артисти ще изпълняват и етнорок парчета на групата “Гологан”.

За по-малките посетители на “Зелената библиотека” също е помислено. За децата ще бъде налична арт работилницата на актрисата Таня Гигова, чиято специалност е кукленият театър. Таня Гигова е член на сдружение “ГлухАРТчета”, а в нейната работилница най-малките ще могат сами да си направят сладолед на клечка от подръчни материали.

Любознателните посетители на събитието ще могат да научат и интересни факти за квартал “Илинден”, който също крие своите малки тайни.

На 11 август в парк “Света Троица” ще присъства и мобилната библиотека “Библиобус”. От нея всички желаещи книгомани ще могат да се сдобият с безплатна едногодишна читателска карта. Жаждата им за знания ще може да бъде утолена от богатия фонд на Столична библиотека, където има за всекиго по нещо.

Продължава и инициативата “Споделени книги – вземи, прочети, върни”, благодарение на която по един приятен начин бихте могли да откриете следващата си любима книга.

Събитието “Зелената библиотека” ще стартира в 10:00 часа на 11 август и ще продължи до 14:00 часа. Определено програмата на инициативата предполага едно приятно изживяване в хубава среда, а книгите, музиката и изкуството ще ви заредят не само с добро настроение, но и с още повече одухотвореност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *