Злато за подарък на бебе – уместно или не?

Златото си остава най-универсалният благороден метал, който, освен че е изискан и супер красив, никога не се обезценява. Независимо дали го разглеждаме в качеството му на финансова инвестиция или като красиво украшение, жълтият метал печели всички съревнования по естетика и стойност. Когато обаче говорим за злато като подарък за бебе, винаги се поражда полемика За и Против.

Защо някои хора смятат, че златото не е подходящо за съвсем малки деца?

Има хора, които са твърди противници на идеята да се подаряват златни бижута на бебета. Техните аргументи касаят както уместността на действието, така и безопасността на децата. В определени среди се смята, че златото е твърде ценно, за да се подарява на новородено. Децата не могат да оценят стойността на едно златно бижу или монета-талисман, а и в първите месеци от живота им, са им нужни много по-практични неща.

Първият аргумент си остава безопасността – децата не бива да носят бижута, пък били те и от благородни метали. Има резон в това опасение, защото децата са любопитни и палави. Лесно биха могли да скъсат една гривна или верижка, след което да я погълнат. Причина ли е обаче това за пълен отказ от златен детски подарък?

Аргументи в полза на подаръците от злато

Причините да подарите златно бижу или златен сувенир на новородено не са никак малко. На първо място, златото е добра инвестиция, така че, подарявайки златен предмет, вие всъщност поднасяте на детето малък капитал, който никога няма да се обезцени. Златен медальон, юбилейна монета или медал – това са все сувенири, които имат висока естетическа и сантиментална стойност.

В онлайн магазин Baby-Bouquet.COM се предлагат позлатени жълтички за късмет, изработени специално да бъдат оригинален подарък за бебе. В каталога на фирмата могат да се намерят и други позлатени сувенири, чиято сантиментална стойност надхвърля естетическата. Това е чудесен подарък, който, ако се гравира, ще остане мил спомен за цял живот.

Бебешки и детски бижута – защо не бива да се отхвърлят с лека ръка?

Въпреки всеобщото мнение, че бебетата не бива да носят златни бижута, много родители имат съвсем различни схващания по този въпрос. Те с радост биха окичили детето си с амулетна гривна с червен конец и златен елемент. Червеният конец отскоро се превърна в модерно детско бижу. Преди това, в продължение на векове, той е бил връзван на ръката като защита срещу лоши очи, така нареченото „урочасване”.

Освен гривна с червен конец и златен елемент, на малко дете можете да подарите също златно кръстче. Нагръдният кръст е най-уместният подарък за кръщене, а когато е изработен от висококачествена златна сплав 585, стойността му е наистина висока. Кръст и нежен златен синджир това е накит, който детенцето може да носи, когато навърши подходящата възраст.

На малко момиченце бихте могли да подарите чифт подходящи за възрастта му златни обечки. Златото е най-добрият материал за първи обеци, защо не само е хипоалергичен материал, но и притежава доказани антисептични свойства. Обеците ще ускорят зарастването на детските ушички и ще красят прелестното личице на вашата малка госпожица.

В каталога на магазин Бейби Букет ще откриете страхотна колекция от златни детски бижута и позлатени сувенири. Те са създадени специално с идеята да бъдат превъзходен детски подарък и да бъдат носени от деца. Решението дали едно малко детенце трябва и може да носи златно бижу е изцяло в ръцете на родителите. Консултирайте се с тях, ако се колебаете дали е уместно да се подарява злато на малко дете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *