Не можем да гарантираме за всеки майстор, твърди кметът Фандъкова

Кметът на София Йорданка Фандъкова взе отношение по повод десетките сигнали за некачествени ремонти, извършени на територията на столицата.

Жителите на София отлично знаят, колко често се налага един и същи обект да бъде ремонтират няколко пъти, тъй като първоначалните ремонтни дейности не са били извършени качествено. Според кмета Йорданка Фандъкова, общината няма как да гарантира за работата на всеки един майстор, тъй като техният брой е огромен.

“При тези огромни проекти няма как да гарантираме, че някой майстор няма да си остави ръцете”, сподели Фандъкова в ефира на bTV.

Тя припомни, че ремонтните дейности в столицата се извършват от десетки фирми и стотици хора, работещи на терен. Тя обаче посочи, че общината непрекъснато въвежда нови условия за работа.

Кметът на столицата коментира и казуса с дърветата на ул. “Граф Игнатиев”, които бяха бетонирани по време на ремонтните дейности на улицата. Фандъкова посочи, че изпълнителите на ремонта вече са глобени, а лично тя е поискала максимална санкция в размер на 50 хиляди лева.

Кметът на столицата обеща, че най-късно на 1 или 2 ноември ще бъде пуснато в действие трамвайното трасе по ул. “Граф Игнатиев”.

В отговор на многото критики към общината, Фандъкова отговори, че “би било по-лесно да не се прави нищо, за да няма такива.” Тя посочи, че заради твърде некачествения ремонт на бул. “Дондуков”, изпълнителят е заплатил огромни санкции. “Излезе им златен”, заяви Фандъкова.

Важен въпрос за всички столичани е и качеството на въздуха в София. Според кмета на столицата, таблиците на европейската сметна палата категорично показват, че в последните десет години бележим подобрение в този аспект. Фандъкова е на мнение, че по този въпрос има много спекулации, които не отговарят на истината.

Йорданка Фандъкова разкри, че София има пълна готовност да кандидатства за подмяна на отоплителните инсталации с по-екологични. Не е тайна, че именно горенето на отпадъци е сред ключовите фактори за замърсения въздух в столицата.

1 thoughts on “Не можем да гарантираме за всеки майстор, твърди кметът Фандъкова”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *