На разходка и СПА в Благоевград

На час път от София по АМ „Струма“ се намира Благоевград – културен, образователен, административен и икономически център на Югозападна България. Когато се спомене името му, той неизменно се свързва с хубави емоции. Заради разположението си, красивата природа, чистия въздух, парковете, хубавия център и спокойствието Благоевград се превръща в развиваща се туристическа дестинация, предлагаща отлични места за настаняване и безброй възможности за прекарване на ваканцията.

А какво е необходимо, за да бъде една ваканция наистина хубава? На първо място хотел, който да отговаря на изискванията Ви, качествена храна, места за разходки и забавления и разбира се всякакви благини за душата и тялото, каквито само добър СПА център може да предложи. В Благоевград ще откриете всичко това.

На разходка и СПА в Благоевград

Възможностите за настаняване в Благоевград не са малко. Като се започне от наем на стая в частен дом, предлагаща място където просто да преспите и стигнете до комфортно настаняване в СПА Хотел , предлагащ всякакви удобства. Когато говорим за почивка обаче винаги искаме повече – и комфорт, и глезотии, и внимание. В това отношение има едно място, където ще получите всичко това, че и повече – Орбита СПА Хотел.

Ако сте любители на лежерните ваканции край басейна, съчетани с релаксиращи масажи, излежаване в сауната и парната баня, това е Вашето място. Разположен сред зелените склонове на Рила и само на 5 минути от центъра на Благоевград, Орбита СПА Хотел е перфектният избор за почивка през цялата година. Магията на планината, шумът на дърветата и кристално чистият въздух, в съчетание с модерната и уютна обстановка, правят Орбита СПА Хотел наистина любимо място. 

С най-големия СПА център в околността комплексът е олицетворение на мечтаната СПА почивка. Тук със сигурност ще отпочинете и ще се възстановите от напрегнатото ежедневие – душевно и физически. Термална зона със сауни и парни бани с панорамни прозорци, СПА терапии и масажи, естетически процедури и време за самовглъбяване в обширната и комфортна релакс зона, осветена от живия огън на камината – това е СПА центъра на Орбита СПА Хотел.

Два вътрешни и два външни топли басейни, 3 масажни студия, хамам, финландска сауна, билкова сауна, инфраред сауна, ледено ведро, просторна релакс зона с камина и фитнес, козметична стая, фризьорски салон… СПА центърът на Орбита СПА Хотел е разположен на 900 кв.м. Звучи добре, нали? 

Но това не е всичко. Може за някого да звучи странно, но има хора, които не си падат по СПА процедурите. Тяхната страст е друга – разходките. И в това отношение Благоевград също е точното място. Градът е перфектен избор като отправна точка към различни дестинации и забележителности – Рилски манастир, Седемте рилски езера и различни маршрути в планините Рила и Пирин, Сандански, Мелник, Роженски манастир, местността Рупите, Стобските пирамиди… Идеалното място за отсядане с възможност за еднодневни екскурзии в различни посоки.

Не е необходимо обаче да пътувате, за да можете да се разходите, защото в самия Благоевград има достатъчно места, които да посетите. Първа спирка на болшинството от туристите е старинният квартал Вароша. Кварталът е своеобразен етнографски комплекс, построен в типичен възрожденски стил, а къщите са запазени и до днес. В квартал Вароша се намира и църквата “Въведение Богородично”, един от уникалните паметници на културата в града. Тук е и Регионалният исторически музей. 

От квартал Вароша лесно и бързо можете да стигнете до парк Ловен дом, който впечатлява със своето спокойствие и архитектура. По живописна алея покрай бистър поток се стига от тук до благоевградския зоопарк. Тук малчуганите ще видят различни животни и птици от всички краища на света, а входът е безплатен.

Центърът с фонтаните е емблематичен за Благоевград. Площад „Георги Измирлиев“ е мястото, където можете да се насладите на водните струи, които танцуват в такт с музиката, а децата да  потичат на спокойствие. 

На разходка и СПА в Благоевград

Прекрасен за разходка е най-големият благоевградски парк – Бачиново. До него води 3-километрова пешеходна алея, виеща се покрай течението на река Бистрица и започваща от самия център на града. В парка Ви очакват безброй забавления като каране на водни колела, въжен парк за катерене, детски и спортни площадки и много място за почивка и спорт. В езерото плуват патици и лебеди, а в района на парка е изграден и малък зоокът.

Приятна разходка сред иглолистна гора предлага и мемориален комплекс „Памет и вяра“ и екопътеката, която тръгва от центъра на града и води до него. Тук Ви очаква величественият 33-метров кръст, който се извисява над Благоевград, фотоизложба и уникални панорамни гледки към Благоевград.  

Това е Благоевград – разходки, СПА и релакс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *