Как да изберем спално бельо за бебето

Когато малкият човек се появи в къщата, изпитваме огромна радост, но и в същото време ни налягат немалко тревоги. В сравнение с крехкото създание светът ни се струва огромен и груб. Иска ни се да защитим малкото бебче по възможно най-добрия начин. Как да го накараме да се чувства комфортно в кошарката си? Отговорът е лесен – изберете качествено спално бельо за новородени.

Спалното бельо в детската стая трябва да насърчава спокойния и здравословен сън. Комплектите за деца от 0 до 3 години имат много строги изисквания. Обърнете по-специално внимание на следните неща:

Материята

Добре е спалното бельо да бъде изработено от естествени материи, без синтетични примеси. През първите месеци от живота, бебчето трябва да свикне с околната среда, а когато го посрещнат отблъскващи миризми или предмети, това със сигурност няма да му хареса. Некачественото спално бельо може да предизвика нежални здравословни проблеми, например, обриви и алергии.

От друга страна, естествените материи ще помогнат на кожата на бебето да диша. Когато избирате комплект спално бельо, обръщайте внимание и на миризмата му. Ако доловите дори и слаб мирис на химикал, по-добре се откажете от покупката.

Устойчивост на спалното бельо

Бебетата активно цапат постелките си и затова имайте предвид, че спалното бельо, което изберете, трябва да е устойчиво на често пране. Идеалният спален комплект трябва да бъде мек за бебето и едновременно с това издръжлив на пране и гладене.

Цветът на спалното бельо

Още през първите седмици бебето започва да се интересува от околния свят. То все още не разграничава предметите, както и принтовете, изобразени върху плата, но чувствително улавя нюансите. Ето не избирайте твърде наситени, крещящи, цветове като червено, оранжево или ярко жълто. Заложете на спокойни тонове, които не дразнят и възбуждат.

Размерът на спалното бельо

Той трябва точно да отговаря на размера на бебешкото легло. Не купувайте по-големи комплекти, защото това ще затрудни обслужването на бебчето. Твърде обемните завивки и възглавница са точно толкова неудобни, колкото и твърде малките.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *