Подходящите обувки в зависимост от дължината на полата

Жената обожават панталоните и е страхотна почитателка на роклите, но стане ли въпрос за пола, тя развихря фантазията си по отношение всевъзможните комбинации и само едно единствено нещо може да я затрудни: подходящите обувки в зависимост от дължината на полата. Ето няколко съвета от нас:

Мини пола – Нормално е да започнем с най-кратката дължина. Мини полите лесно се комбинират с различни модели обувки: като се започне от всеизвестните балеринки и стигнем чак до ботуши. Мини полата може да се носи със сандали и затворени обувки, с боти или кецове, с маратонки или еспадрили, с висок или нисък ток, както и обувки с равна подметка. Всичко зависи от сезона.

Пола до средата на бедрото – Подобен модел перфектно се комбинира с ботуши до коляното, както и с обувки на платформа. Но най-много си подхождат с обувки или боти с широк ток.

Пола с дължина до коляното – Моделите, които най-добре си пасват с тази дължина на полата са класическите обувки с висок ток, елегантни обувки на платформа, през лятото сандали на платформа, а за зимата се препоръчват ботуши с ток или без.

Пола с дължина под коляното – Стилистите съветват подобни модели поли да се носят с обувки, които визуално ще удължат краката. Причината е, че самата пола скрива коленете и краката изглеждат по-къси. Най-подходящи за пола с така дължина са обувки или ботуши на платформа и висок ток.

Миди пола или разкроена по дължината – Този модел пола може съвсем да скъси краката на жената. Затова е задължително да се комбинира с обувки или ботуши на висок ток. Ниските обувки са напълно неподходящи.   

Пола с макси дължина – Любима на повечето жени. Няма смисъл да носите такава пола с ботуши, защото и без това няма да се виждат. Макси полите си подхождат с обувки тип балеринки, сандали на платформа, боти или кецове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *