Сакото на 2021 – свежа идея

Сезон Пролет-Лято 2021 е времето да обновите гардероба си и да се откажете от консервативното черно или тъмно сиво сако в полза на далеч по-интересното. Благодарение на модните дизайнери, сакото изглежда не само елегантно, но и много красиво – за сметка на неочаквано смелите разцветки, интересни детайли или кройка.

Бяло сако

Разбира се, че цветът на пролетта е искрящото бяло! Не са изключение и саката, привличащи вниманието с цвета на току що падналия сняг или в краен случай – мекотата на светлите, кремави оттенъци на слонова кост или мляко. Моделите са най-различни: от елегантните скъсени модели на Chanel до леко мъжките модели с навити ръкави на Trussardi.

Строгостта на белия цвят далеч не означава, че дрехата ще изглежда скучно или банално – повечето дизайнери поставят акценти дори в класическото лятно сако. Така например в колекцията на Emporio Armani такъв акцент са наситено черните ревери и джобове.

Сако със скъсени ръкави

Основната тенденция на сезон 2021 е стремежът на дизайнерите да скъсяват буквално всички дрехи. Под ножиците попадат не само топовете, разкриващи поглед към секси пъпчето, но и якета, панталони… Саката с ръкави, едва достигащи до лакътя или три четвърти са стилно решение за деловия гардероб. Тези модели доминират в колекциите на Louis Vuitton, Oscar de la Renta, Emilio Pucci и много други.

Още интересни дамски сака и костюми тук: https://napudreni.com/bg/drehi-za-zheni/saka-yaketa-i-zhiletki

Сако в мъжки стил 

Заимстването от мъжкия гардероб е тенденция, която не губи актуалност от десетилетия. Сакото в денди стил е може би най-сполучливият опит в тази насока. Не вярвате ли – само погледнете към колекцията Пролет-лято на американския бранд Ralph Lauren със светли двуредни сака в класическо „мъжко“ райе. Мъжкият стил е запазена марка и за британския дизайнер Пол смит, който демонстрира на подиума дамски сака със строг силует. Смит залага и на елегантните костюми с панталони, които сякаш са излезли от страниците на списание за мъжка мода.

Смели решения

Една от най-интересните и арки тенденции при саката на Пролет 2021 са смелите и наситени цветове, които не се вписват в рамките на деловия дрескод, но гарантирано привличат погледите. Един от най-чудесните примери е колекцията Salvatore Ferragamo, в която има място за яркочервен костюм с панталон на тясно райе. Класическото едноредово сако с едно копче се носи върху копринени ризи с пъстър, ярък принт. Кървавочервени сака се срещат и в колекцията на Trussardi, а Elie Tahari представи на подиума изумително елегантни сака в дълбок и наситен тъмносин оттенък.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *