3 Прости стъпки за създаване на страхотно лого

Логото е като лицето на вашата компания. То разказва на хората кои сте и с какво се занимавате. Доброто лого помага на марката ви да изпъкне в днешния забързан онлайн свят. MAX Digital изработва лога от дълго време и искат да споделят с вас няколко лесни съвета.

Инфографика за цветове от MAX Digital

Знайте какво представлява вашата марка

  • Какво представлява вашата марка? Преди да нарисувате каквото и да било, помислете какво означава вашата марка. Забавна, сериозна или полезна е тя? Вашето лого трябва да показва това.
  • Кои са вашите клиенти? Помислете за хората, до които искате да достигнете. Младите хора харесват различни неща от по-възрастните. Вашето лого трябва да се хареса на тях.
  • Личността на вашата марка: Марките могат да се чувстват като хора. Някои са забавни, други – сериозни. Решете какъв е вашият бранд и позволете това да ръководи дизайна ви.

Запазете я семпла и гъвкава

  • Най-добрите лога са прости. Помислете за големи марки като Apple или Nike. Техните лога са лесни за запомняне, защото са прости.
  • Изглеждат добре навсякъде: Логото ви ще бъде на големи плакати, малки визитни картички и уебсайтове. Уверете се, че то изглежда добре навсякъде. В MAX Digital винаги тестваме нашите лога на различни места.
  • Изберете добри цветове: Цветовете могат да накарат хората да се чувстват различно. Синьото може да създава усещане за спокойствие, а червеното – за вълнение. Изберете цветове, които съответстват на усещането за вашата марка.

 

Лого дизайн и бранд идентичност

Попитайте хората какво мислят

  • Получаване на мнения: Покажете логото си на други хора и ги попитайте какво мислят. Те може да видят неща, които сте пропуснали.
  • Питайте различни хора: Потърсете мнението на различни хора. Това ви помага да разберете как всеки вижда вашето лого.
  • Направете промени, ако е необходимо: Ако хората ви дадат добри идеи, използвайте ги! Понякога трябва да опитате няколко пъти, за да получите най-доброто лого.

Създаването на лого е забавно и важно. С него показвате на света кои сте в една проста картинка. Ако някога имате нужда от помощ или съвет, не забравяйте, че MAX Digital разполага с професионален дизайнер с над 10 години опит в изграждането на лога и фирмен брандинг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *