Как лесно да продадем къщата на село в няколко стъпки?

Продажбата на къща на село може да бъде много лесна задача, тъй като всеки търси жилище извън големия град. Ако вие продавате къща на село е хубаво да се постараете да не усложнявате продажбата, а да задвижите нещата и да получите парите си бързо и лесно.

Подготовка на всички документи, нужни за покупката

Документите за продажбата на недвижим имот са може би най-важната част от всичко. Проучете кои са документите, нужни за продаването на вашата къща и започнете да ги събирате в една папка. Ако сте наследник на къщата, но има и още наследници, то ще трябва разрешение и от тях, че може да се извърши продажбата. Други документи са нотариален акт, документ за собственост и т.н.

Почистване на двора и къщата

Чистотата винаги е търсена от всеки един човек при покупката на каквото и да било. В случая чистотата е свързана с помещенията в самата къща и с прилежащият двор към нея. Започнете с чистенето в къщата! Изхвърлете всичко старо и непотребно, също така и вашите лични вещи трябва да са извън стаите, за да не създават различни впечатления у купувачите. Мазите и таванските помещения също е добре да се разчистят.

В двора нещата стоят по друг начин. Почистването му е свързано с подрязването на дърветата или лозите, премахването на плевелите, косенето на тревата и превоза на всички градински отпадъци на сметище или изгарянето им. Съветваме ви да оставите всички насаждения в двора като дървета, храсти, цветя, защото те ще придадат по-свеж вид на всичко наоколо.

Снимки с хубаво качество

След като вече сте почистили помещенията в къщата и двора, то е време да направите снимки на всичко. Хубаво е снимките да бъдат с добро качество, за да може да се види всичко на тях от потенциалните купувачи преди да дойдат на оглед. Ако на снимките не се вижда нищо и са размазани, то вие ще получавате доста въпроси от сорта… “може ли още снимки?” и “има ли някакви проблеми с къщата?”

Точното място за публикуване на обява за продажба на къща

Мястото, на което ще публикувате обявата за продажбата на къщата е от голямо значение. В днешни дни всичко се случва в интернет пространството и затова е добра идея там да се публикуват снимките и описанието на имота. Може да публикувате в колкото си поискате сайтове и така дори ще имате по-голяма успеваемост с продажбата.

Друг начин за бърза и лесна продажба е чрез компания за изкупуване на имоти. След уговорка в офис или по телефон ще ви бъде насрочена среща за оглед, след която ще ви бъде дадена информация за това дали ще бъде купена къщата и колко пари могат да ви бъдат дадени.

Точната цена на къщата ще помогне с продажбата

Определянето на цената на къщата трябва да стане въз основа на нейното качество. Никой няма да похарчи солидна сума за къща, която е с малък двор и е цялата в пукнатини. Затова правилно преценете какви пари трябва да искате за къщата и я обявете в описанието към обявата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *