Престиж или практична гледна точка: Как мъжете оценяват своите часовници

Часовникът, както повечето от нас предполагат, служи за удобство. Да сме в течение на времето или да сверим датата. Днес фактите говорят за малко по-различна употреба и някои часовници за мъже са своеобразен знак за престиж.

Оценката на собствениците им

Едно от първите неща, които всеки поне малко успял мъж си позволява е стилен, марков часовник. Часовникът е точно тази емблематична вещ, която недвусмислено може да покаже обществено положение и статут.

По този признак той успешно може да съперничи на скъпата кола. Това негово свойство не се е променило съществено още от времето на създаването му. Ако можехме да се разходим за кратко в миналото, едва ли щяхме да видим джентълмен, който да не притежава стилен джобен часовник, като често пъти е бил и наследствена скъпоценност.

Говорейки за скъпоценности, някои от днешните съвременни шедьоври притежават толкова чар и такава стойност, че спокойно могат да бъдат завещани на наследниците.

Ако хвърлите един бегъл поглед към аксесоарите на някои знаменитости, веднага ще се убедите в ползата от подобна вещ. Част от представителите на силния пол стигат дори до крайности, избирайки абсолютно шокиращи по своята цена модели, които дори не е необходимо да сверявате. Не че те няма да го направят сами, но едва ли ще прибегнете до ръчното приспособление, за да се осведомите за часа. То просто ще ви краси за престиж, без да крие размера на банковата ви сметка.

Класика в жанра

Няма да навлизаме в повече подробности относно навиците и желанията на мъжете. Ще направим малка отметка към всички класически часовници.

Всеки трябва да притежава поне един такъв. Без фрапиращ и екстравагантен дизайн, в семпли форми и монохромни цветове. Черни или кафяви верижки и неизменното име на циферблата издаващо, че все пак сте заложили на стойностна вещ. С костюм или дънки, този часовник винаги ще остане ваш верен спътник. Ще допълва и официалния, и семплия тоалет и ще се превърне във верен приятел, който никога няма да ви изневери по повод своето качество.

Ако решите да правите подарък, няма да сбъркате с подобен модел. Гравирането на дата е задължително. Това ще отбележи за поколенията специалния повод, а също и човека поднесъл изненадата.

Производството на различни и качествени модели е по-голямо от всякога. Създателите отдавна са осъзнали, че стойностният продукт винаги ще намери своите поддръжници.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *