Перфектна кожа в няколко стъпки

Бръчки и дехидратация? С течение на времето стресът на съвременния начин живот може да повлияе на здравето на кожата. Тя губи своя блясък и хидратация и се нуждае от правилна грижа, за да възвърне младежкия си вид.

Ефективната ежедневна рутина за красота е от съществено значение, за запазването на еластичността на кожата и нейната хидратацията. Vichy е насреща, за да се погрижи за здравето на вашата кожа. Нека ви дадем няколко полезни съвета за перфектна кожа на всяка възраст.  

Перфектна кожа в няколко стъпки

Източник на изображението: freepik.com

Защо кожата на лицето губи блясък и еластичност?

С годините тялото ни спира да произвежда веществата, отговорни за тонизирането на кожата и еластичността ѝ, като гликопротеини и колаген.

Всички сме добре запознати със значението на хиалуроновата киселина, която е гликопротеин, съдържащ голямо количество влага и отговаря за поддържането на хидратацията в кожата. Хиалуроновата киселина намалява с годините, което кара кожата да загуби хидратацията си. Тя  става все по-тънка и крехка, а по нея се появяват бръчки.

Колагенът, от друга страна, е фиброзен протеин, който насърчава еластичността и тонуса на кожата, поддържайки нейната структура и повишавайки устойчивостта ѝ. 

Нездравословният начин на живота, стресът, хормоналният дисбаланс и възрастта са основни виновници за преждевременното стареене. 

Ежедневната грижа за кожата на лицето може много да промени визията ѝ. Стига да използвате подходящите продукти..

5 стъпки за перфектна кожа

Навиците, които ще ви изброим, могат да подобрят значително състоянието на кожата ви.  

Ето ги и тях:

  • Почистване – сутрин и вечер кожата на лицето е добре да се почиства с подходящия продукт за премахване на грим, прах и следи от замърсявания.
  • Хидратация – хидратиращият крем сутрин и вечер е задължителен, особено при суха кожа. Добре е да имате два специфични продукта, тъй като дневният и нощният крем имат различни действия. 
  • Ексфолиране – поне два пъти седмично е добре кожата да бъде ексфолирана, за да се регенерира и да се почистят мъртвите ѝ клетки. 
  • Подхранване – поне веднъж седмично е добре да нанасяте подхранваща маска, която укрепва кожата на лицето, прави я по-мека и сияйна.
  • Защита – дори през зимата не излизайте без слънцезащитен крем с минимум SPF 30. Слънчевите лъчи допринасят за стареенето на кожата.  

Vichy, качеството на продуктите за перфектна кожа

Вече разбрахте, че за перфектна кожа е нужна подходяща грижа, която да почиства, подхранва и защитава. За това ще ви помогнат Vichy, които от 1931 г. насам помагат на жените да се грижат за кожата си, независимо от възрастта и типа ѝ. 

Основната съставка на продуктите на марката е термална минерализираща вода, извлечена от сърцето на регион Оверн във Франция. Тя е богата на минерали и микроелементи. 

Представяме ви някои продукти от Vichy, които ще се погрижат и за най-чувствителната кожа:  

  • Purete Thermale Gel – почистващ гел, който премахва всички замърсявания по кожата, които се натрупват през деня. Той намалява дискомфорта, не я изсушава и я оставя чиста, свежа и сияйна. Използвайте гела сутрин и вечер.
  • Minéral Booster 89 – съставен е от 89% термална минерализираща вода и хиалуронова киселина от естествен произход. Хидратира кожата и укрепва нейната бариер срещу стрес, замърсяване и умора. Препоръчително е да се нанася сутрин и вечер след почистване. Може и преди крем.
  • Околоочен серум Minéral 89 – той също е на базата на хиалуронова киселина с естествен произход и термална минерализираща вода. В него има и чист кофеин за още по-озарен поглед. Серумът изглажда фините линии и се справя с тъмните кръгове под очите. 

В добрите аптеки ще намерите продукти на Vichy за всички типове кожа. Важното е да изберете правилния за вашите нужди, за да бъде кожата ви здрава, хидратирана и сияйна. Ако не сте запознати с типа си кожа, съветваме ви да се обърнете към дерматолог.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *