Съвети за родителите при избора на детски играчки

Независимо дали става дума за Коледа или за рожден ден, изборът на играчки винаги е трудно решение за родителите. Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат да направите правилния избор, когато купувате играчки за вашите деца, племенници, племеннички, или за малчуганите на вашите приятели:

  1. Уважавайте вкуса на детето, когато му купувате играчка.
  2. Обърнете внимание на специфичните характеристики на играчката и на тези, които искате да насърчите у детето. Например, ако детето е срамежливо, то ще бъде стимулирано от играчки, които му помагат да общува с другите.
  3. Обърнете внимание на препоръчителната възраст. Улеснете правилното използване на играчката от детето, като вземете предвид неговата интелектуална зрялост, физическа сила или сръчност.
  4. Не забравяйте да оцените средата за игра. Ако играчката е голяма и не разполагаме с достатъчно място, рискуваме тя винаги да бъде прибрана и да не се използва.
  5. Помислете за разнообразието. Преди да купите нови играчки, помислете за играчките, които те вече имат, за да не увеличавате броя на играчките от един и същи вид.
  6. Играчки, които не излизат от мода. Ако децата имат братя и сестри или близки братовчеди, помислете за играчки, които няма да излязат от мода с течение на времето и ще могат да се използват от малчуганите, когато пораснат.
  7. Възможности за използване на открито. Те винаги са практични и забавни, но бяха особено полезни по време на пандемия. Играчките, с които могат да играят на открито, са почти задължително (топки, ракети, хвърчила, скейтбордове, велосипеди… възможностите са безкрайни).
  8. Книги, книги, и книги. Независимо дали става дума за приказки, художествени истории, информативни, персонализирани, комикси или книжки с картинки, книгата никога не се проваля като подарък, защото забавлява и стимулира въображението на децата и им позволява да прекарват времето си сами или с родителите си. Разбира се, винаги съобразено с възрастта им.
  9. Ръчно изработени играчки. Защо да не опитате да направите своя собствена, особено за по-младите, в интернет можете да намерите варианти “Направи си сам”, за да създадете игра по лесен начин.
  10. Уверете се, че върху опаковката има знак че играчката да е безопасна. Този знак гарантира съответствие с изискванията на настоящите разпоредби за безопасност.

Източник: jambo-bg.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *