Как да изберем детска тротинетка

Карането на детска тротинетка е ефективен начин за подобряване на равновесието и координацията на различните части на тялото на детето. То насърчава координацията между ръцете и очите, двигателните умения и подобрява растежа на мускулите. Освен това, помага за подобряване на координацията между ръцете и краката, тъй като детето се научава да се качва и слиза от нея. Разбира се, малчуганите я обичат, защото е забавна, но тя също така им дава увереност във физическите им способности. 

Какво е важно да знаем за избора на детска тротинетка?

Важно е да преценим възможностите на нашето дете. Ако е опитно в карането, може да преминем на следващо ниво и да му вземем детска тротинетка за трикове и скачане. С нея забавлението е гарантирано и трикчетата ще са все по-интересни. Но, ако малките ни тепърва ще се запознават с триколката, то тя трябва да бъде подходяща и максимално безопасна за тях. Спирачките и лостът трябва да бъдат регулирани от кормилото, така че да могат да бъдат достигнати удобно дори от най-малките пръсти. На първо място по важност, преди да направим покупка, поставяме аксесоарите. Предпазители, каска и наколенки са задължителни по време на приключението им, а за още по-комфортно управление, може да закупим и грипове. 

Детски тротинетки

Какви видове тротинетки за деца има?

През последните години, много световно известни марки на качествени играчки на колела навлязоха на нашия пазар. За да улесним избора си, може да направим поръчка от онлайн магазин с опция за доставка до дома ни, който има голямо разнообразие от скутери за пораснали момичета и момчета на всякаква възраст. Такъв онлайн магазин е Kidsfashion.bg. В сайта им ни очаква широка гама от маркови тротинетки за деца и бебета, 5 в 1, 3 в 1, с две колела или с три, както и със седалка и родителски контрол за бутане. 

Как да изберем най-подходящата?

Изборът на подходящ размер детска или бебешка тротинетка е основен критерий, когато искаме да закупим най-подходящия модел. Точно както не е добре да купуваме обувки, които са твърде големи за детето ни, така е важно да изберем правилния размер и тук.  На детето ще му бъде по-трудно да управлява твърде голям или твърде тежък детски скутер, което може да го откаже от карането веднага. При избора на детско превозно средство за забавление, нека обърнем внимание и на гумите. Сгъваемите детски тротинетки с малки колела от гума, въпреки че са леки и удобни, са подходящи само за гладки терени. Дори обикновената настилка може да се окаже твърде голямо препядствие за тях. Сгъваемите детски модели имат и тесни кормила, които ги правят по-нестабилни и неудобни за по-неопитните хлапета.

За какво да внимаваме, когато избираме електрическа тротинетка за дете?

Има няколко основни неща, които трябва да вземем под внимание при закупуването на електрически модел:

  • Дизайнът;
  • Максималната скорост;
  • Мощността на двигателя;
  • Теглото;
  • Обхватът.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *