Как да изберем професионална месомелачка

Професионалните месомелачки са технологично оборудване за приготвяне на кайма. Те могат да се използват в заведения за обществено хранене и търговия – столове, ресторанти, пицарии, при производството на храни. Оборудването е предназначено за преработка на месо, птици и риба в кайма, за производството на колбаси и полуфабрикати от месни продукти. Професионалните месомелачки идват с висока скорост на смилане на продуктите и възможността да приготвят кайма с различна консистенция.

Професионална месомелачка – устройство и принцип на действие

Корпусът на машината е изработен от неръждаема стомана, частите са изработени от висококачествени метални сплави, устойчиви на износване и корозия.

Работата на една професионална месомелачка се осигурява от електрически мотор. Всички части се отстраняват за измиване и технически преглед.

Принципът на действие на модерната професионална месомелачка е следният: парчета от продукта се поставят в приемника за месо. С помощта на тласкач суровината се премества върху винтовия вал. След това продуктът се прокарва през ножовете и решетките с шнека, придобивайки необходимата консистенция. На изхода се получава готовата кайма. Месомелачките с голяма мощност са оборудвани със система за защита на двигателя срещу прегряване.

С помощта на допълнителни аксесоари модерната професионална месомелачка се превръща в резачка за зеленчуци, сокоизстисквачка, резачка за юфка и други.

Ръчна професионална месомелачка

За управлението на такава модерната професионална месомелачка е нужно постоянно участие и контрол на оператор. По време на обработката продуктите се зареждат ръчно в приемното отделение.

Автоматична професионална месомелачка

При автоматичната професионална месомелачка ръчна операция е единствено зареждането със суровини. Всичко друго се извършва автоматично.

Преди да закупите професионална месомелачка, прочетете описанието и техническите характеристики на продукта. Много модели са оборудвани с функция за заден ход – завъртане на вала на шнека в обратна посока. Опцията помага за почистване на работещите възли от навити хрущяли и вени. Винаги спазвайте стриктно правилата за използване на месомелачките. Зареждайте разфасовки месо в съответствие с инструкциите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *