Кое спално бельо е най-добрият избор за всеки сезон и повод

Бельото от мека, приятна на допир и топла фланела е идеално за прохладна есен, когато отоплението все още не е включено. Ако обаче го използвате постоянно, той губи външния си вид, а повърхността му се завалва.

Сатенът е идеален за ежедневна употреба. По всяко време на годината комплект сатенено спално бельо ще се превърне в истинска украса на вашата спалня, ще осигури блаженство на тялото ви и ще ви служи дълго време.

Спалното бельо от суров, неизбелен лен е много полезно за бременните жени и здравето на нероденото бебе. Контактът с него действа като лек масаж. Смята се, че грубата текстура на тъканта, масажирайки кожата, има отличен ефект върху тялото.

Мека, течаща, нежна, секси, вълнуваща, примамлива – разбира се, става дума за неустоимата коприна. Коприненото спално бельо е необходим елемент от романтичния интериор и създава любовно настроение. Коприната е невероятно приятна на допир и изглежда наистина луксозно. Неговото докосване е чисто удоволствие за тялото и душата. Това обаче се отнася само за истинска японска коприна, която е ръчно изработена. Ако вашето копринено бельо се мачка, подхлъзва, сгъва и причинява много неудобства по време на сън, значи сте попаднали на комплект с ниско качество.

Европейската коприна е много по-скъпа, но не много по-добра като качество, в сравнение с японската. Японското копринено бельо не се хлъзга и не оставя усещане за студенина. То е изискано и красиво, най-често се препоръчва да се използва при специални поводи, например в  първата брачна нощ, на годишнина от сватбата, на Свети Валентин и други подобни. За ежедневна употреба коприната категорично не е подходяща, защото вместо човек да се успокои и да се отпусне след натоварения ден, да се настрои на подходяща вълна за сън, тя може да окаже ободряващ ефект, да запали тайни желания и да събуди спомени и да провокира най-различни фантазии. Така че, внимавайте с коприненото спално бельо!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *