Пазарът за имоти в България – ролята на агенциите в него

Развиват ли се пазарите за луксозни и бизнес имоти у нас?

Пазарът за имоти в България е динамична среда, която постоянно се изменя, допълва и подобрява. В последните години имотите у нас значително промениха облика и представянето си, което разбира се беше обусловено от тяхното търсене. Става дума за две направления на българския имотен пазар и това са сферата на бизнес имотите и тази на луксозните имоти в страната. Инвестициите в тази насока, промяната на тенденциите и работата беше значителна, за да може да се каже днес, че истински имотен пазар за съвременни бизнес и луксозни имоти у нас – съществува. За да се случи това ролята на редица имотни агенции и консултанти е ключова. Най-големият холдинг за имоти у нас, AG Capital е надежден партньор на българския бизнес и стои зад успешното представяне на две консултантски агенции. Те предоставят незаменими консултантски услуги в имотната сфера от години за клиентите в тези две сфери – става дума за компаниите Unique Estates и CWForton. Кои са те? С какво се занимават? И защо са толкова ценни за пазара на имоти у нас? Вижте в следващите редове на материала.

Луксозни имоти

Света на луксозните имоти в България събран на страниците на www.ues.bg

Навярно много скептици у нас са на мнението, че нишата на луксозните имоти в страната е напълно статична, липсваща дори. Работата на ориентираната към консултантска имотна дейност, именно в сферата на executive и luxury имотите, компания UES.bg – доказва противното. Професионалните консултанти на брокера по луксозни имоти спомагат значително сделките по отдаването под наем или закупуването на подобен тип имоти. Реално в България има глад за луксозни имоти и тепърва този пазар ще расте и ще се развива, понеже търсенето от страна на местни заможни граждани и от чужденци, на подобни имоти в страната значително е нараснало. За краткият период от около 10 години компанията е създала множество връзки с клиенти и предприемачи от корпоративния и луксозен сектор за имоти. Привлечените и осъществени инвестиции в тази сфера са много, а все повече образовани млади хора и семейства, могат да си позволят лукса у дома, понеже работят за него достатъчно упорито.

Предложенията на UES.bg за луксозни имоти са ориентирани и разделени главно в два раздела – типично luxury имоти и практичните, но все още луксозни executive имоти. Разнообразието на предлагани имоти за чуждестранни и български клиенти е учудващо голямо и внимателно са подбрани различни по тип, локация и представяне имоти. Можете да се възползвате от предложения за луксозни извънградски имения или вили, ваканционни лукс имоти, луксозни апартаменти в центъра на града и още много. Най-доброто, което консултанта предлага на клиентите си, обаче е персоналното отношение и внимание към изискванията им. Като партньори на гиганта в бранша Christie’s, Unique Estates ви предлагат перфектни професионалисти, множество луксозни имоти у нас и по света, гаранция за качество – винаги и по всяко време.

Какво всъщност предлагат луксозните имоти, което обикновения имот не притежава?

На първо място добрата топ локация сама по себе си прави имота атрактивен. В последствие неговата персонална архитектура и дизайн, историческата му обвързаност, културно значение – го правят уникален. А, не на последно място уникалния облик на интериора и всевъзможните технологични или архитектурни добавки в него – го правят дом. Луксозният дом у нас избират все повече хора и ако искате да бъдете част от тях, просто повярвайте, че у нас пазар за луксозни имоти има и той се развива. Това доказва работата на UES.bg.

Бизнес имотите в страната и тяхното развитие на www.cwfoton.com

Фортън е компания ориентирана в консултациите относно имоти за бизнес пазара у нас. С две думи бизнес имотите у нас, си имат своето представително  лице и то е CWForton.com. Едва ли бурният растеж и развитие на бизнес имотния сектор у нас е останал незабелязан. В последните години, само в границите на столицата, се осъществиха и се експлоатират успешно, редица бизнес проекти за офис площи, търговски площи и офис сгради. От намиране на подходящи и перспективни парцели, до тяхното трансформиране в съвременна бизнес площ – компанията неизменно консултира бизнес корпоративните си клиенти и строителни бизнес предприемачи в страната и извън нея. Не само в столицата, но и в редица други големи градове на страната се осъществиха важни и стратегически бизнес строителни проекти, с участието на консултанта.

Когато става дума за бизнес имоти и тяхното реализиране на пазара за имоти с цел печалба – винаги има две страни: купувачи-продавачи или наематели-наемодатели. Добрият консултант за бизнес имоти винаги се стреми да срещне критериите на двете страни, по начин, по който и двете ще са доволни. Именно това прави и Фортън  в дългогодишната си работа и резултатите са видими. Консултанта е стратегически партньор на най-голямата консултантска имотна компания в света от частен характер – Cushman & Wakefield. Те предоставят на българския бизнес достъп до фирми и предприемачи от повече от 70 държави. Консултантите на Фортън са не само професионалисти, но те са лицензирани за  дейността си по бизнес имотни консултации и оценяването на подобни сделки. Реално погледнато България и бизнес имотите тук извървяха дълъг и ползотворен път на развитие, но има още много работа в сектора и тепърва множество инвестиции ще бъдат осъществени. Практичните предприемачи на бизнес имоти използват услугите на консултанта по Build to suit практиката и Управлението на бизнес проектите си на цялостно равнище. Бъдете практични бизнес предприемачи и вие и намерете или предложете бизнес имот днес с помощта на Фортън.

Като заключение на материала може да се каже, че UES.bg и CWForton.com са сред консултантските компании за имоти у нас с профилирана работа в сектора на луксозните имоти и бизнес имотите. Работата им значително е допринесла за развитието на тези имотни сектори и благодарение на международните им партньорства имотния пазар у нас става все по-атрактивен, стабилен и съвременен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *