Какви мъжки и дамски парфюми съществуват?

Основно предимство на това да носите парфюм е подобряването на настроението ви. Без значение дали сте щастливи, въодушевени, плахи, развеселени или дори резервирани, има много видове предложения за парфюми за различни настроения. Парфюмите се предлагат обикновено в различни формати и са разделени на мъжки и дамски.

Характеристики на мъжките парфюми

Първата стъпка към намирането на любимия ви мъжки парфюм е да разберете различните видове аромати, на основата на които се правят всички парфюми и афтършейв за мъже.

  • Свежи аромати – Свежите аромати обикновено се състоят от цитрусови, водни и зелени нотки. Това означава, че се разделят на освежаващи, пикантни и живи аромати. Цитрусовите аромати обикновено се правят от лимон, мандарина и бергамот, докато водните аромати се правят с водни нотки като морски спрей.
  • Ориенталски аромати – Ориенталските са топли, сладки и аромати с леко пикантна нотка. Такива парфюми са комбинация от земни и мускусни аромати. В състава им често се срещат съставки като кехлибар, мускус и животински основи. Този тип мъжки парфюми са подходящи, когато мъжете искат да привлекат внимание или да съблазнят жените. Те са идеални за специални срещи или романтични вечери.
  • Дървесни аромати – Мистериозният и завладяващ, дървесен аромат често е първият избор при направа на одеколони за след бръснене. С дървесни аромати като кедър, сандалово дърво и кехлибар, това е чудесен избор за парфюм за вечерни поводи. Дървесния аромат се разделя на горски, със земно-сладки тонове, и сух дървесен, често с опушени, кожени нотки.

Характеристики на дамските парфюми

Съвсем естествено, жените са по-взискателни към избора си на парфюм, като най-често от това се определя настроението и стилът им.

  • Флорални аромати – Счита се, ароматите с флорален мотив  обхващат най-голяма част от дамските парфюми, вдъхновени от различни ароматни цветя като розата, жасминът, портокаловият цвят, гарденията и карамфилът. Флоралния тип аромати се считат за романтични и сладки. Те обикновено имат една нотка или комбинация от нотки с различни цветове. Флоралните парфюми са много нежни  и са класически избор за всяка дама.
  • Цитрусови аромати – Парфюмите на цитрусова основа имат цитрусовата есенция. Цитрусовите парфюми идват от лайм, лимон и мандарина. Някои от тях може да имат истински пикантни нотки. Цитрусовите парфюми могат да ви придадат естествено освежаващо усещане и са подходящи за ежедневна употреба.
  • Плодови аромати – Парфюмите с плодови аромати са също  приятни и много популярни заради своята нотка на сладост. Те представляват комбинация от пикантен и плодов аромат, което ги прави идеални за романтични срещи и ежедневни събирания с приятели. В тях са включени есенции на ябълки, горски плод, манго, праскови и т.н.
  • Зелени аромати – Парфюмите със свежи зелени аромати са добри като избор за носене в ежедневието, тъй като предлагат мирисът на свежи листа и прясно окосена трева. Известно е, че този тип парфюми се считат за спортен тип за носене с дънки и спортно облекло.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *