Защо е важно да носим оригинални слънчеви очила ?

Горещите дни наближават и скоро всеки от нас ще започне да търси сянка и прохлада от жегата. Слънцезащитните лосиони, шапките и слънчевите очила стават наши верни помощници, които ни предпазват от вредните UV лъчи на Слънцето. Знаете ли обаче, защо очилата си остават един от аксесоарите с най-голямо значение? В тази статия ще ви обясним.

Гарантирана защита за очите ни

Нашите очи са орган, който е изключително важен, но в същото време е много чувствителен. Това важи в пълна сила и за зоната около очите ни. Колкото и да обичаме Слънцето, лъчите му могат както да галят, така и да парят. Първият орган, който засягат директно, са именно очите. Редица болести и усложнения могат да възникнат, ако пренебрегваме тази чувствителна зона и не изберем наистина качествени оригинални слънчеви очила с висока степен на защита. Ако излизате навън за повече от 10 минути, без значение дали е горещо лято или зима, сложете слънчевите очила. Дори и през студените месеци, Слънцето оказва своето негативно влияние върху кожата и очите, особено когато се отразява върху снега.

Предпазват от развитието на очни болести

Очилата се грижат за здравето на очите ни, макар и не винаги да го осъзнаваме.  Както споменахме по-горе, прякото и продължително излагане на слънчева светлина, може да донесе големи неприятности. Пердето, глаукомата и макулната дегенерация са само част от заболяванията, които са провокирани от незащита на очите. Не пренебрегвайте паренето, присвиването на очи и чувството на сухота. Това са най-беглите симптоми, които подсказват, че очите ви имат нужда от допълнителна защита.

Държи настрани външните дразнители

Не само лъчите на Слънцето влияят негативно върху зоната на очите. Различни прахови частици, дим, насекоми и части от дърветата, са също неприятни дразнители. Под въздействието на вятъра, те неволно могат да попаднат в окото и да причинят големи неудобства. Ето защо е добре винаги да носите в чантата си чифт слънчеви очила. Дори и ако сте на сенчесто място или навън няма слънце, очилата могат да ви предпазят от въпросните „неприятели“.

Доказана защита срещу главоболие и мигрена

Да, точно така, нашето главоболие често има връзка с очите ни. Причината е в зеницата, която определя колко светлина да допусне до ретината. Тя е естествен „контрольор“, който чрез свиване и разширяване, допуска или отхвърля количеството светлина. Не така стоят нещата обаче, когато въпросната светлина е прекалено ярка. Тогава нашите зеници нямат възможност да се свият достатъчно добре, което от своя страна кара нас да присвиваме очи. Ако не вземем бързо мерки и яркостта продължава да ни дразни, главоболието и мигрената са налице. И тук пръв помощник се оказват слънчевите очила, които бързо стопират дразненето на очите и възвръщат нормалното функциониране на зениците.

Ясна видимост при шофиране

Има видове очила, чиито лещи са специално направени за шофиране при мъгла и дъжд. Когато яркото слънце се отразява в повърхността на настилката или е насочено точно срещу шофьора, качествените слънчеви очила бързо си проличават. Те неутрализират дразненето от светлината и спомагат за безопасно шофиране както в хубаво, така и в лошо време.

Предпазват кожата от набръчкване

Трябва да си признаем, че на всеки се е случвало да се усеща как под въздействието на ярка светлина или неясно виждане, свива не само очите си, но и челото си. Ако се замислите, точно в тези зони за пръв път започват да се появяват бръчки. Те са едни от най-често свиваните, а кожата около очите ни е много тънка, което е още една предпоставка. Оригиналните слънчеви очила лесно ще ви помогнат да държите настрана дразнещото присвиване и по-този начин максимално дълго ще запазят кожата ви гладка.

Страхотен аксесоар

Без значение дали сте мъж или жена, дете, възрастен или още по-възрастен, слънчевите очила не познават граници. Могат да бъдат използвани от всички и даже да подчертаят вашата визия. Те са един стилен  аксесоар, който може би никога няма да излезе от мода. А какво по-хубаво от това да носиш нещо, което е красиво и в същото време полезно за очите?

Всички тези видове слънчеви очила  можете да откриете в онлайн магазин OpticMaG.net разбира се на ниска цена и безплатна доставка!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *