Какви проблеми може да имаме с автомобила

В тази статия ще Ви покажем едни от основните проблеми, с които може да се сблъскате ако имате автомобил. Също така ще прочетете и някои ценни съвети за справяне с проблемите.

Винаги когато сте на път с вашия автомобил, вие трябва да сте наясно, че във всеки един момент може той да спре, защото има даден проблем в системата. Появата на проблеми зависи от това как сте поддържали автомобила си през последните месеци. Ако получите някакви проблеми докато сте на път, то вие може да потърсите услугите на пътна помощ София.

Ето няколко ценни съвета, какво да направите в такава ситуация:

– ако имате някакви познания, може да отворите ръководството на автомобила, където ще намерите необходима информация.

– преди да започнете с ремонта е добре да си набавите нужните инструменти и средства за безопасност.

– никога не работете по автомобила докато двигателя е включен, защото поемате доста рискове.

– изчакайте двигателя да изстине и тогава започнете работа по него или колата.

– основните комплекти като гаечни инструменти, гедории, отверки и клещи може да ви бъдат от полза.

Полезни съвети за безобасна работа

Мултицетът е основният инструмент за тестване на електрическата система и за откриването на проблеми по автомобила! Ако знаете как се работи с този инструмент вие ще може да разберете дали стартера и алтернатора са в изряден ред. Ако имате проблеми с електрониката, то вие може да отдете и да Ви направят цялостна компютърна автодиагностика!

– ако има корозия по клемите на акумулатора е добре да ги почистите с метална четка, а след това да ги намажете с грес.

– спуканата гума може да се смени и без да имате специфични умения, защото това е най-лесната задача за разрешаване.

– ако двигателя не работи правилно и често прекъсва е добре да проверите състоянието на запалителните свещи. При отказ на една от тях ще трябва да извадите новите и да подмените старата. Ако нямате резервни, вие може отново да потърсите услугите на пътна помощ София, които имат мобилен сервиз за моторни превозни средства.

Съвети за поддръжка на автомобила

Маслото на двигателя трябва да го сменяте на всеки 10 000 километра. Това е основното правило, което трябва да знаете при експлоатацията на маслото и неговия срок за смяна. Какво масло и с какъв визкозитет трябва да сложите в двигателя на автомобила могат да Ви кажат в някой автосервиз.

Алтернатора зарежда акумулатора на автомобила с ток. Ако желаете да проверите дали акумулатора работи, може да откачите плюсовия кабел и ако двигателя продължи да работи, то всичко е наред. Има и втори вариант. Той е да замерите двата полюса на акумулатора и ако екрана на мултицета покаже най-малко 13,6 волта, то алтернатора на автомобила зарежда правилно. Ако на екрана на мултицета се покаже число по-малко от 13, то вие ще може да карате докато автомобила изгасне напълно.

Двигателя на автомобила Ви гори масло?

Когато вашият двигател започне да гори масло е най-добре да действате бързо. Щом гори масло, това е знак, че вашия двигател има вътрешни повреди, които могат да ви струват солено, за да го поправите.

Една от най-срещаните причини са нарушането на сегментите. В някои случаи те могат да са износени, счупени или запекли. Това може да се провери като свалите буталата на двигателя. Ако колата Ви има този проблем, маслото може да попадне в горивната камера и да изгори.

Другата причина причина може да са запекли се или износени водачи на клапаните. Тази повреда може да се отстрани сравнително лесно, като смените гумичките на клапаните с нови. Ако водачите на клапаните са износени, маслото може да попадне в цилиндъра и да изгори. Не трябва да пренебрегвате и турбокомпресора. За тази цел правете месечни проверки на турбокомпресора в сервиз.

Поради какво свети лампичката за маслото на колата?

Когато двигателят работи и има достатъчно ниво на смазване лампата за маслото е неактивна, тоест тя не свети на таблото на автомобила. Когато лампата светне, това означава, че има неизправности като ниско ниво на маслото в картера, ниско налягане в системата на маслото на двигателя.

– ако индикаторът за налягането на маслото свети или примигва, то вие ще трябва да проверите количеството на смазочната течност.

Изключително опасно е двигателя да работи с ниско ниво на маслото, тъй като при такива условия, двигателят претърпява огромни механични и температурни претоварвания. Това от своя страна е неблагоприятно за двигателя и му намалява живота. Ако на момента нямате масло, което да долеете по-добре не карайте автомобила, защото двигателя може да блокира и да Ви докара огромни разходи. Ако сте на път и нямате масло, то вие трябва да спрете и да закупите масло от най-близкото място, за да не поемате рискове.

Ако искате да продадете своя автомобил, но не намирате купувачи, то вие може да потърсите услугите на фирма за изкупуване на автомобили. Тя ще Ви предложи добра цена, която ще Ви удовлетвори напълно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *