3 съвета за перфектна почивка на Българското Черноморие с деца

Често нуждите на децата не съвпадат с тези на родителите и намирането на компромис може да бъде истинско предизвикателство. И все пак това, което трябва да направите, е да следвате няколко прости съвета, за да бъде всичко по-приятно и лесно.

Ако и това лято планирате ваканцията си на Българското Черноморие, ето кратък списък с полезни съвети, които да следвате, за да направите почивката със семейството незабравима.

3 съвета за перфектна почивка на Българското Черноморие с деца

Източник на изображението: freepik.com

Изберете правилното място за настаняване

Изборът на място за настаняване също е много важен, за да бъде почивката комфортна. Когато имате деца е добре да се спрете на хотел или комплекс, подходящ за семейства. По нашето крайбрежие има такъв тип места за настаняване в тихата част на Слънчев бряг, с ол инклузив пакети и редица забавления за децата. В ресторантите в комплексите има и детски менюта.

Обърнете внимание и на други удобства, които предлага избраният хотел. Това могат да бъдат детски площадки, детски басейни и други забавления за малките гости. Добре е хотелът да е в близост до плажа, който да е чист, а водата – кристална. 

Включете децата в организацията

Децата, дори много малките, са любопитни и знаят как да посрещат новите приключения с ентусиазъм, стига да са наясно с тях. За да избегнете трудности при адаптирането към новата обстановка, понякога е достатъчно да ги включите в организацията. 

Разкажете на децата къде ще пътувате, покажете им дестинацията, оставете ги да изберат дрехите си за ваканцията. Можете дори да им приготвите отделен малък куфар, в който да подредят сами вещите си в него и да се почувстват като участници в пътуването.

Бъдете методични, докато опаковате куфара си

Въпреки че в багажа си трябва да имате най-важните си вещи, те могат да изглеждат недостатъчни. В много случаи наистина не са, но не се притеснявайте. Ако изберете подходящо място за почивка, там със сигурност ще има магазини, супермаркети и аптека.

Не прекалявайте с тениските и панталоните в багажа – тях можете да изперете и в хотела. По-добре освободете място за няколко резервни бански костюма, за да не оставяте децата си мокри за дълго. Вземете и няколко любими игри и играчки, които да накарат мъниците да се чувстват като у дома си и да не скучаят, когато са в стаята, а не навън. 

Задължително е да не забравяте слънцезащитните си продукти. Тези за вас е добре да са минимум 30 SPF, а за децата – 50 SPF. Нанасяйте ги през два часа или след плуване. Спрейовете против комари също не са за подценяване, тъй като освен да предизвикат кожни раздразнения и алергични реакции, те могат да пренасят и болести.

Във всеки случай не си струва да претоварвате куфарите си. Съветваме ви да направите списък с това, което трябва да е във вас и всичко, което можете да купите и на място. 

Не всички деца се адаптират лесно към промените. Вариациите в климата, времето за ставане, навиците и дори новото пространство, могат да бъдат източник на стрес за мъниците. Дайте им време да се запознаят с хотела, в който ще отседнете, да приготвят багажа си и да изберат играчките, които искат да вземат със себе си. 

Важно е и да се спрете на място за отсядане, което да предлага максимално удобства за вас и децата ви като ол инклузив, басейни, детски кът, площадки и др.

Ако изберете семеен комплекс в тихата част на Слънчев бряг, ще сте и съвсем близо до гр. Несебър, в който да се разходите и да се запознаете с неговата история. Направете почивката с най-любимите си хора незабравима и създайте ценни спомени. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *