Ски сезонът на Боровец стартира с нови лифтове

Вече се намираме в края на месец октомври, което означава, че вече се подготвяме за началото на зимния сезон. Любителите на ските и сноуборда ще се насочат към зимните ни курорти, а родният туризъм отново ще посрещне и обичайните гости от чужбина.

Един от популярните ни зимни курорти Боровец ще посрещне своите гости с подобрени лифтове. Новият сезон там ще стартира с нов 6-седалков лифт “Мартинови бараки експрес”, потвърдиха от курорта. Новото съоръжение е подобрение спрямо предишния лифт, който бе с капацитет от четири седалки. Освен това, новият лифт е с “иновативна технология” и със “значително увеличение на скоростта и капацитета”. Лифтът ще може да достигне до 3 хиляди души на час, което с три пъти повече от предишния.

Подобренията по отношения на новия лифт обаче не свършват дотук. От Боровец обявиха, че изкачването от долната до горната станция на курорта ще отнема едва 3 минути и половина – това е почти двукратно подобрение по отношение на скоростта.

Новият лифт ще свързва учебния плац пред хотел “Рила” със синята писта “Мартинови бараки 1”, червените “Мартинови бараки 2 и 3” и черните “Мартинови бараки 4” и “Червено знаме”, както и фрийстайл терейн парка “Сноу парк Бороспорт”, също така и нощното каране.

От ръководството на зимния курорт обясниха, че новите лифтове са “екипирани” с иновативната технология на задвижване на линията DirectDrive. Благодарение на нея, лифтът няма нужда от елемента редуктор, за да се движи. Това води до някои предимства, като например: по-висока надеждност, по-малко шум и вибрации, по-добър ефект по отношение на екологията и по-малко разходи. Седалките на новия лифт разполагат с индивидуална степенка между краката, което спомага за по-голяма безопасност при децата и по-дребните хора. От “Бороспорт” обещават и по-голям комфорт на пътниците.

Новият лифт е инвестиция на стойност 12 милиона лева и е част от дългосрочния план на “Бороспорт” за развитие на един от най-известните ни зимни курорти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *