Борсите за зърно преминаха онлайн

След като електронната търговия се наложи като един от популярните начини за покупка и продажба на различни стоки, съвсем логично бе и борсите за зърно да преминат онлайн. Затова и не е чудно, че още с появата си, електронните платформи за търговия със зърнени култури като Агринайзър бързо набраха популярност сред производителите и търговците на зърно.

Какви са предимствата на онлайн борсите за зърно?

Офертите за покупко – продажба са на един клик разстояние
Електронните пазари дават възможност на всички продавачи и купувачи на зърно да предложат своите оферти и да открият подходящите клиенти, без да се налага да излизат до дома си. А тъй като борсите са електронни, липсва и ограничението от търговия на регионалните пазари, което улеснява още повече всички търгуващи на онлайн борсата.

Предоставят сигурна онлайн среда за публикуване на обяви и водене на преговори
Всеки регистрирал се в подобни борси тип пазари за зърно може да е напълно сигурен, че офертите публикувани на страниците на платформата са напълно коректни. Може да е сигурен и че ако открие подходящ клиент, преговорите които ще проведе с него няма да станат широко достъпни.

Осигуряват неутрален терен за срещи и разговори между производители и купувачи
Онлайн пазари за зърно като Agriniser.com предоставят единствено платформата, на която фермери и купувачи да открият обявата, която им допада и да извършат най-изгодната за тях сделка. Сделките между купувач и продавач се осъществят без посредник, което означава, че при финализиране на покупко – продажбата двете страни не са ангажирани по никакъв начин с борсата и не ѝ дължат комисионна.

Как да търгувате зърно онлайн?

Открийте вашия електронен пазар
Към момента в страната работят няколко онлайн борси за търговия със зърно, но ако искате да се присъедините към най-популярната сред българските търговци борса, можете да разгледате електронната платформа на Агринайзър. Това е първата борса в страната ни, която започна да работи изцяло онлайн.

Регистрирайте се на страниците на онлайн платформата
Регистрацията е само в няколко стъпки и е напълно безплатна. Изисква се от всички онлайн борси, за да могат да ви предоставят пълен достъп до всички оферти, публикувани от останалите членове на борсата.

Публикувайте своята обява в раздел “купувам” или “продавам”
Веднъж регистрирали се, имате право да публикувате своите обяви, да разглеждате обяви, публикувани от останалите потребители и дори да разгледате рейтингите на производители и търговци. Обявите, които можете да публикувате са неограничен брой и само от вас зависи колко време ще останат активни в платформата.

Преговаряйте, за да получите най-добрата за вас сделка
Ако потребител прояви интерес да търгува с вас, вие имате право да го отхвърлите или да приемете да преговаряте с него. Преговорите водите напълно анонимно и според своите разбирания и желания за постигнатите резултати. Имате пълното право да контрирате оферти, да правите нови предложения или да приключите преговорите, ако не виждате начин да постигнете желаната договорка.

Финализирайте сделката
Ако след преговорите сте постигнали съгласие с ответната страна, от електронния пазар ще ви свържат с продавача или купувача, за да можете лично да се договорите как ще затворите сделката.

Какво печелят фермери и купувачи, ако търгуват през електронните платформи за зърно?

Свобода на действията
За разлика от традиционната търговия със зърно, където са в сила регионалните ограничения за покупко – продажба, при онлайн борсите за зърно подобни ограничения не съществуват. Така всеки производител или купувач може да се спре на клиент, който не е в неговия район и да сключи сделката, която е най-изгодна за него.

Коректност и сигурен пазар
Всеки, който иска да търгува през онлайн борсата за зърно е проверен преди да получи достъп до платформата и получава индивидуален рейтинг. Казано с други думи, нито един некоректен производител или търговец няма шанс да попадне сред участниците на онлайн борсата. Това от своя страна гарантира на продавачи и купувачи, че обявите за търговия със зърно са напълно реални и няма опасност от измами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *