Отпечатай всичко с 3D

Вероятно сте се натъквали на много статии, в които се обяснява как 3D печата променя света. Наясно сте, че тази технология се използва в почти всички индустрии, тъй като предлага бързи и икономични решения.
Предполагаме обаче, че се питате как тази технология може да бъде полезна лично на вас. Какво бихте могли да произведете, ако имате настолен, домашен 3D принтер?

Помолихме експертите от 3dbgprint.com да подберат 9 от най-страхотните неща, които всеки, който има настолен 3D принтер би могъл да създаде абсолютно сам.

9 интересни и полезни неща, които можете да отпечатате сами

Играчки за детето

Искате да зарадвате детето си нова играчка? Тогава можете просто да му принтирате една (или дузина) на домашния си 3D принтер. Единственото, което трябва да направите е да изработите цифров файл с точните параметри на играчката и да започнете да принтирате. С 3D печат можете да създавате каквито искате играчки, а детето ви ще е щастливо, че има играчки, каквито нито едно друго дете няма.

Инструменти за домашната работилница

Имате ли 3D принтер, не се налага да купувате инструменти за домашната работилница. Можете просто да принтирате всички инструменти, с които най-често работите.

Панти за врати и чекмеджета

Ако сте сръчни в ръцете и обичате да създавате собствени проекти, вместо да търсите панти, които може и да не паснат на проекта ви, можете да използвате 3D печат, за да създадете панти, които да са не само функционални и стилни, но и които ще допълнят прекрасно цялостния ви проект.

Дрехи

Предстои ви да присъствате на специално събитие или дъщеря ви завършва средното си образование и се нуждае от уникална бална рокля? Просто развихрете фантазията си и създайте модел на рокля, каквато никоя друга дама няма да има. След това просто принтирайте “плата” и след няколко часа ще имате тоалета, роден от фантазията и дизайнерските ви умения.

Чаши

Представете си колко хубаво би било, ако вече не се налага да се притеснявате, че ще развалите комплекта чаши у дома. А колко хубаво би било да можете да зарадвате любимия си човек с чаша, чийто проект сами сте създали? С технологията на 3D можете да създавате колкото и каквито видове чаши пожелаете. Можете да създадете само една уникална чаша, която да подарите на човека до себе си, а можете да създадете цели комплекти чаши, с които да обзаведете кухнята си или които да раздавате на близки и приятели.

Отварачки за бутилки

Винаги, когато отварачката ви трябва не можете да я откриете. С 3D печата можете да си направите колкото искате отварачки в различни цветове и размери. 3D принтираните отварачки са толкова здрави, че можете да ги ползвате години наред без никакъв проблем. А ако случайно отново ги изгубите, просто си принтирайте нови.

Кутийки за съхранение

В един дом никога няма достатъчно кутийки за съхранение на различни неща. Използвайте 3D принтера, за да създадете различни по цвят, размери и форми кутийки, в които да съхранявате каквото ви се иска.

Калъф за iPhone

Имате нов телефон и искате да го предпазите със здрав калъф? С помощта на 3D технологията можете да си направите персонален калъф с уникален дизайн и цвят.

Калъф за iPhone

Персонални подаръци

С 3D отпечатване можете да създадете специални подаръци за вашите близки. Можете например да отпечатате фигурка с лицето на шефа си, да изработите маска за детето или пластмасова количка Тесла за приятеля си, който е запален автомобилен фен.

Възможностите за създаване на обекти чрез 3D технологията са наистина неограничени и вие можете да опитате да създадете неща, които са само във въображението ви.
А ако все още нямате домашен 3D принтер, можете да се обърнете към някоя от компаниите като 3dbgprint.com, да им разкажете идеята си и те ще създадат вашия мечтан продукт или подарък.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *