Качествените играчки не носят риск, а само радост на детето

Търсите играчки за детето си, но се притеснявате дали ще направите правилния избор. Иска ви се играчката, която закупите и поставите в ръцете на своето мъниче да е не само забавна за него, но и с високо качество. Защото знаете, че качествените играчки не носят риск, а само радост на детето.

За да ви бъдем от помощ, помолихме експертите от един от водещите магазини за детски стоки у нас – БгХлапета да споделят как да сте сигурни, че купувате качествени играчки.

Как да сте сигурни, че купувате качествени детски артикули?

Купувайте само от проверени магазини

Изборът на магазин, от който купувате играчките е много важен поради няколко причини. На първо място, търговският обект, който се е утвърдил като магазин, който предлага оригинални играчки не би допуснал продуктите, които предлага да нямат сертификат за качество. На второ място, водещите магазини като bghlapeta.com предлагат детски играчки от популярни марки, които не правят никакви компромиси с качеството.

Обърнете внимание на материала, от който са произведени играчките

Качествените играчки не трябва да съдържат вредни за детето материали или токсични вещества като фталати, бисфенол А, поливинилхлорид и други. Ако имате възможност, помиришете играчката. Ако тя е изработена от некачествени материали, ще мирише доста специфично и леко неприятно.
Обърнете специално внимание и на етикета. Ако не откривате такъв или ако на него липса сертификат СЕ, това означава, че най-вероятно детската играчка е произведена от неясен производител и няма гаранция, че в нея не се съдържат вредни вещества. Едва ли има нужда да казваме, че не е добра идея да купувате подобна играчка.

Погледнете качеството на изработката

Оригиналните, качествени детски артикули са изработени както споменахме от напълно безопасни за здравето на детето материали, а качеството на изработката им е много високо.

За да проверите качеството на изработката на меките играчки, огледайте много внимателно шевовете и обърнете внимание дали елементи като очи, нос и други са пришити или залепени здраво. Вижте и дали играчката има елементи, които детето лесно може да свали и да погълне.

Ако избирате пластмасова играчка се уверете, че тя е изработена от ABS пластмаса, която е висококачествена, нетоксична и незапалима. Проверете и дали играчката няма части, които лесно се отделят или остри ръбове, които биха могли да наранят детето.

Ако играчката има батерии, то те задължително трябва да са поставени в кутийка, която се отваря изключително трудно или с помощта на отвертка, за да не могат децата лесно да извадят батериите.

Избирайте играчки според възрастта на детето

Колкото и качествена да е една детска играчка, ако тя не е предназначена за възрастта на детето, вероятността то да се нарани е доста голяма. Затова, преди да направите покупката, погледнете етикета на детския артикул. Там задължително трябва да е посочена възрастовата група, за която играчката е предназначена. Ако подобна информация липсва, това означава, че играчката най-вероятно е некачествена и е произведена от неизвестен производител.

Четете внимателно етикета

Вече няколко пъти споменахме да четете етикета и това съвсем не е случайно. Защото това, което отличава качествените играчки от некачествените е, че при детските артикули от неизвестен производител етикет често липсва или ако има такъв, той не предоставя пълната информация.

Играчките, които са качествени, задължително имат етикет, на който има следната информация:

    • Производител
    • Състав
    • Предназначение
    • Сертификат СЕ (този сертификат удостоверява, че играчката може да бъде продавана в ЕС)
    • Инструкции за употреба

Освен тези важни характеристики, на които трябва да отговарят детските артикули, не подценявайте значението и на цената, на която се предлагат. Неписано правило е, че ако един продукт е прекалено евтин, най-вероятно качеството му не е много високо. Затова, ако цената на играчката ви се стори прекалено ниска, бъдете много внимателни, защото вероятността да попаднете на менте е много голяма.

One thought on “Качествените играчки не носят риск, а само радост на детето”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *