Как да се обличаме за работа

Уверено контролирайте външния си вид в работата

Облеклото е ключов аспект в върху начина, по който другите ни възприемат. Какво носим на работа? Какво обличаме на интервю? Как да изглеждаме, когато представяме бизнес идея пред инвеститори? Лесно е да се замислим за подробностите, но е важно да помним, че единственото, което има значение, е дали се чувствате уверени в това, което носите. Ако се обличате сутрин и се чувствате чудесно, значи вече сте много напред в играта.

Запазете класиката и семплостта за работа в офиса

Придържайте се към обикновени и класически елементи за облеклото си в офиса. Това е основният елемент на повечето бизнес дрескодове; няма да сгрешите с тъмносини или черни костюми, бели или сини ризи и черни обувки. Опитайте се да избягвате ярките цветове и шарки, тъй като те са подходящи за небрежна работна среда. Що се отнася до цветовете, имате няколко възможности: – Черно и синьо – те винаги ще бъдат на мода и ще ви помогнат да изглеждате по-професионално.

Бъдете смели и цветни за работата на мечтите си

Има моменти, когато професионалното работно облекло не е достатъчно. Ако искате да се откроите и наистина да покажете своята креативност, смелото и цветно облекло може да направи точно това. Може да сте на работа, която ви позволява да бъдете креативни, или на такава, която просто изисква по-изразително облекло.

Ризи – Носете ризи в ярки цветове с костюма, за да добавите малко цвят към външния си вид. Можете също така да опитате ризи с шарки и вратовръзки.

Костюми – Ако носите костюм, все пак можете да добавите малко цвят към облеклото си, като носите вратовръзка с шарка или в ярък цвят.

Обувки – Обувките са чудесен начин да добавите цвят и индивидуалност към всяко облекло.

Най-добрият начин да се обличате за работа е да разберете какъв е типичният дрескод за вашето работно място и след това да се обличате една стъпка над него. Винаги можете да използвате малко креативност, за да се отличите от останалата част от групата, но не искате да бъдете толкова необичайни, че да привлечете прекалено много внимание към себе си. Облеклото за работа се състои в това да намерите средното положение между професионализма и открояването. Не искате да приличате на всички останали в офиса, но също така не искате да изглеждате небрежно или непрофесионално. Това е тънка граница, но след като откриете своя стил, може да бъде наистина забавно да си избирате облекло всеки ден!

Източник:  stylezone.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *