Подови сифони за банята: Как да избегнем повреда на пода

‍Банята  е едно от най-честите места за течове, тъй като се намира в близост до тръби и канализация. Наличието на влага и бактерии може да направи дома ви да изглежда като идеална среда за размножаване на вредни микроби. И ето защо е важно да имате предвид различните видове сифони, на които трябва да разчитате, за да предотвратите навлизането на излишна влага и неприятни миризми в дома ви. Тези сифони са идеални както за малки, така и за големи бани. Те също така се предлагат в няколко различни форми, различаващи се по цена и лесен монтаж.

Как да изберем добър сифон за вода в банята?

Първата стъпка при избора на сифон за баня е да оцените текущия си воден поток. Ако разполагате с малка баня, може да имате само един работещ кран. В тези случаи изобщо няма да имате нужда от сифон. Ако обаче имате по-голяма баня, в която има няколко смесителя, се нуждаете от сифон за всеки от тях. По този начин всеки от тях ще има свой собствен сифон за вода, за да предпази тръбите от повреда. След това трябва да определите предназначението на сифона. Ако целта ви е да предотвратите навлизането на излишна вода в канализацията, имате нужда от сифон за главата на душа. Ако искате да предпазите водата от застояване, ви е необходим сифон за мивка. След като определите вида на сифона, от който се нуждаете, можете да изберете най-добрия модел за вашите нужди.

Инсталиране на сифон за мивка или душ?

Най-добрият начин да определите дали имате нужда от сифон е като проверите тръбите си. Например, ако имате мивка, която има отводнителен канал, който се свързва с отводнителния канал на душа и тече, определено се нуждаете от сифон в душа. Същата логика важи и за канализацията, която има тръби, минаващи през кухнята или други части на дома ви. Ако имате сифон в душа, трябва да инсталирате такъв и в кухнята или в други части на дома си. Най-добрият начин да направите това е с помощта на стояща мивка. Този тип е проектиран да работи с отводнителния канал на душа и се предлага със сифон, който лесно можете да завиете на място.

Източник:  remontira.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *