Какъв крем против подсичане да изберем

Кремът против подсичане е сред най-важните покупки, които трябва да се направят за новородено.

Бебетата имат изключително нежна кожа – мека като коприна, но супер чувствителна. Затова е добре всяка майка да знае как да защити малкото си съкровище от обриви, подсичане и всякакъв дискомфорт. Тъй като бебешката кожа не се е приспособила към външните условия, грижата за нея е много по-специална.

Тъй като бебетата са непрестанно с пелени от раждането до две-три годишна възраст, поддържането на кожата им особено там където са пелените е изключително важна. Не, че на останалата част от тялото не е , просто там е най-важна. Заради непрестанната влага, нежната кожата на бебето се зачервява и става на мехурчета, дори се разранява и сърби ужасно. Така те изпитват непрестанен дискомфорт, а ако подсичането се задълбочи, дори се превръща в непоносима болка за тях. Затова е особено важно да бъдем внимателни, когато избираме крем против подсичане , който да стане неизменна част от поддържането и хигиената на бебешкото дупе.

Какъв крем против подсичане да изберем

Източник на изображение: pexels.com

Повече за подсичането

Подсичането е доста често явление при бебетата. Изразява се със зачервена кожа в областа на памперса. Има няколко главни причини това да се случи на бебето и те са :

  • лоша хигиена
  • къпане с неподходящи продукти
  • никнене на зъб
  • при прием на антибиотици
  • промяна в начина на хранене
  • прекомерно къпане/миене
  • некачествени платове от дрехи (изкуствени материи, оцветители и др.)

Какво е важно да знаем, когато избираме крем против подсичане?

Първото и може би най-важно нещо е да бъде с клинично доказано действие. Добре е да сме сигурни, че някъде е направено пълно проучване, което доказва сигурността и действието на продукта, който сме закупили.

Да не дразни чувствителната кожа на бебето, тъй като никой не би искал превенция или третиране на един проблем да доведе до друг.

Добре е крема против подсичане да не съдържа изкуствени аромати. Тези добавени съставки за аромат, могат сериозно да подразнят бебешката кожа, но далеч не означава че всяка една козмети която купувате трябва да бъде без аромати. Има кремове, които са ароматизирани с естествени екстракти от билки и натурални ефирни масла. Не  епроблем да се прилагат на бебето, стига то да няма алергии. И все пак е добре, децата с реактивна кожа да използват козметика без аромати.

Много важен фактор е крема да не бъде с оцветители. Функцията на оцветителя е единствено да подобри външния вид на продукта. Оцветителите могат да бъдат силен алерген, затова е добре да се избягва.

Би било добре когато избираме крем против подсичане да бъде от същата серия или поне същия производите на който е и душ гела и шампоана на бебето. Така значително се намалява възможноста от алергии или раздразнения по кожата.

Хубаво е крема против подсичане да съдържа в състава си цинк,тъй като той има противовъзпалително действие, както и ускорява процесите на регенерация на кожата.

Употребата на липофилни кремове е препоръчителна, тъй като те имат водоотблъскващ ефект.

Съвети за правилно поддържане на бебешката кожа в три лесни стъпки:

  • Почистване – внимателно се почиства зоната под пелените с топла вода и памучна или мокра кърпа (при чувствителни кожи, мокрите кърпи е добре да се използват по-рядко и да се заложи на измиването на зоната). Добре е да не се пропускат и щателно да се почистват всички гънки на бебето.
  • Подсушаване – нежно се подсушава зоната с памучна кърпа.Идеален момент да се остави бебето без пелени за кратко, за да може кожата малко да подиша. Няколко минути на ден (всеки ден), имат наистина доста благоприятен ефект.
  • Нанасяне – след като кожата е суха и освежена се нанася крема против подсичане. Така запазва естествената влажност на кожата, създава чувството на комфорт и бариера за възпаления и раздразнения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *