Катастрофирах и колата ми е повредена. Какво мога да направя с нея?

В голяма част от случаите катастрофите водят до повредени автомобили, които се нуждаят от поправка, за да могат да се карат отново. Когато се случи нещо такова и колата ви е доста повредена, то вие имате два варианта, които са да поправите всичко нужно или пък да продадете автомобила.

заслужава ли си да поправяме ударен автомобил

Продажбата може да стане както на части, така и на цяло. В тази статия ще стане на въпрос за това как може лесно да продадем колата си на части, къде да я държим докато всичко се продаде и още полезни съвети. Ще се заговори и за цените, за отношението към купувачите и много други неща.

Към кого да се обърнем за помощ, при транспортирането на повреденият автомобил?

Ако се случи така, че след ПТП-то не може да продължите пътя си, то вие може да се обадите на пътна помощ София. Ще може да се възползвате от услугата репатриране на МПС и така ще бъдете репатрирани от място, избрано от самите вас. Цените на тази услуга са достъпни за всеки, като ще трябва да отделите 50-60 лева.

Къде да оставим повреденият автомобил и как да го предпазим?

Не всеки от нас има гараж или закрито място, където да остави катастрофиралата кола. Ако се наложи да я оставите на открито, то е нуждно най-вече да намерите с какво да покриете колата. Атмосферните условия няма да повлияят добре да частите на автомобила и по този начин могат да се повредят и здравите останали авточасти.

Когато колата е в гаража ще бъдете не само спокойни, но и сигурни за това, което е останало здраво от автомобила. Разглобяването на частите ще може да стане когато вие поискате и така няма да действате прибързано и да рискувате да сгрешите някъде.

Как най-лесно да продадем здравите части, останали от колата?

След като разглобите колата на части и установите кои ще запазите и кои ще продавате е нужно да направите снимки. Те ще послужат за визуална информация на търсещите авточасти в интернет. Може да снимате всяка една част от няколко страни, за да бъдат по-ясни и всичко да се види.

Нашият съвет е да направите продажбите в интернет. В цял свят голяма част от продажбите се правят по интернет и успеваемостта е на доста високо ниво. С развитието на електронната търговия се е увеличила и сигурността около интернет продажбите.

След направата на снимки ви съветваме да ги качите в различни сайтове, за да може те да стигнат до повече заинтересовани хора. Добавете и описани под снимките, което да накара търсещите да купят от вас, а не от другиго.

Какви цени да поставим на авточастите?

На първо място всичко зависи от това каква е частта, какъв е автомобила по марка, модел и година и в какво състояние е тя. Преди да пуснете определена част за продажба е хубаво да видите какви горе-долу са цените на същите части по различните сайтове, само че нови, а не вече използвани.

цени на нови и използване авточасти

Така ще може да си дадете ясна представа каква цена да предложите вие. Знайте, че поставянето на много висока или много ниска цена ще попречи на бързата и лесна продажба. Никой няма да си купи употребявана част на малко по-ниска цена от тази на нова такава, а пък ниската цена би означавала някакъв скрит проблем с частта.

Ако решите да поправите автомобила си и след това да го продадете, то тази продажба може да стане с помощта на компания за изкупуване на автомобили. Цената, която ще ви бъде предложена е въз основа на състоянието на автомобила, неговите изминати километри и наличните екстри, които са много търсени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *