Какво трябва да знаем преди покупката на кола на ток?

Решили сте да си купите кола на ток? Няма нищо лошо в това, но преди покупката трябва да се информирате малко по различни теми, свързани с този тип коли. В статията ще може да научите основни неща за електромобилите, които ще са ви от полза при самата покупка, а и след нея. Надяваме се да сте научили много нови и полезни неща след прочитането на нашата статия!

Проучването преди покупката е от огромно значение!

Ако досега не сте притежавали кола на ток, то вие няма как да знаете откъде точно да си купите такава, какво трябва да знаете за тези автомобили и т.н. В интернет има много информация, от която да научите много, но е важно да четете само от доверени източници, които не пишат глупости и неверни неща.

Може да разгледате различните марки, предлагащи продажба на електромобили в България и дори да се обадите за повече информация. Поинтересувайте се от това дали е по-добре да вземете чисто нов автомобил на ток или пък покупката на вече употребяван също е вариант без рискове.

Трудна ли е поддръжката на един автомобил на ток?

Поддръжката на един електромобил се изразява най-вече в пазенето на батерията, която е основата на всичко. Правилната експлоатация е и начина да запазите автомобила повече време здрав и с изправна батерия. Изтощаването на батерията докрай не е добре, защото това води до съкращаване на техния живот и смяната им ще бъде наложителна след по-кратък период.

Как да разберем в какво състояние е батерията на колата при покупката?

Няма как да разберете в какво състояние е батерията на автомобили и дали тя е била поддържана правилно без помощта на специалисти. Ние ви съветваме да се доверите на сервиз или компания, извършваща компютърна автодиагностика, можеща да установи такъв тип неща.

На пазара излизат все по-нови диагностики, с които може да се разберат много неща около автомобила и неговото състояние. Всичко това трябва да стане преди покупката, за да не съжалявате след нея. Използването на различни приложения за установяване състоянието на батерията и автомобила като цяло не е препоръчително.

Колко време може да издържи една батерия на електромобил?

Както вече разбрахте, най-важното нещо в един електромобил е батерията и вие трябва да бъдете много внимателни с нея. Качеството и издръжливостта на батерията зависят от марката, класа и цената на автомобила. Обикновено батериите издържат между 5 и 7 години, но вече има и батерии, издържащи много повече от стандартното време.

Зареждане на електромобила

Честотата на зареждане на един електромобил зависи от много фактори. Главните такива са времето на използване, какво точно сте включили в автомобила, скоростта на движение и разбира се правилната експлоатация.

За да изберете най-точната станция за вашата кола е нужно да знаете какво е зарядното (монофазно или трифазно).В България все още зарядните станции са малко и основно в по-големите градове.

Това до голяма степен ограничава шофьорите да пътуват до определени места заради невъзможността от зареждане на автомобила. В по-малките градове започва изграждането на такива станции и това е знак, че въвеждането на електромобилите в ежедневието ни става все по-засилено.

Кой може да ни помогне при покупката на кола на ток, така че да сме сигурни в покупката?

Ако се решите да си купите автомобил на ток, то ние ви съветваме да направите оглед преди самата покупка. По този начин ще сте сигурни, че купувате най-доброто като качество и цена за вас. Потърсете помощ от компания за предварителен оглед на кола преди покупка, която ще изпрати свои специалисти на място в уговорена дата и час, за да се извърши цялостен оглед.

Застраховайте автомобила си след покупката

Освен застраховката “Гражданска отговорност” е хубаво да направите и пълна застраховка Автокаско. Това е един вид защита над вашата кола, на която може да се случи всичко и по всяко време. Вие не може да знаете кога и какво ще се случи на пътя и трябва да имате някого зад гърба си.

Ще може да търсите пътна помощ по всяко време за различни по вид услуги, свързани с електромобилите и дори да бъдете репатрирани до зарядни станции в различните градове. В случай на ПТП вие ще може да получите цялостно покриване на щетите, нанесени върху колата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *