Матей Казийски може да се завърне в националния отбор

Волейболната звезда Матей Казийски обмисля евентуално завръщане в националния отбор на България. За това потвърди лично президентът на родната федерация инж. Данчо Лазаров. Любопитното е, че именно заради Лазаров и неговото управление, преди години Казийски се отказа от представителния тим.

Сега обаче ситуацията е различна, а посрещачът се колебае дали да не приеме поканата на новия селекционер Силвано Пранди. Пред bTV Данчо Лазаров заяви: “Това, че той обмисля, може само да ме радва. Не само мен, но и всички приятели на волейбола. Аз очаквам той да вземе едно мъдро решение. И с това предлагам тази тема да я приключим. На този етап”.

Италианецът Силвано Пранди се завърна на треньорския пост в българския национален отбор, заменяйки досегашния селекционер Пламен Константинов. Преди време Пранди постигна успехи с “лъвовете”, като не е тайна, че той поддържа отлични отношения с Матей Казийски. Именно това е основната причина, поради която волейболната звезда отново обмисля дали да не облече националната фланелка за първи път от доста време насам.

Още през миналия месец Силвано Пранди довери, че ще опита да върне Казийски в представителния тим. Припомняме ви, че през 2009 година италианецът изведе България до бронзовите медали на Европейското първенство. Тогава Казийски бе голямата звезда на отбора.

Пранди е на мнение, че Казийски би могъл да осъществи отлично партньорство с Цветан Соколов в националния тим. Матей не е играл за България от лятото на 2012 година. Няколкократно той е бил канен да се върне в отбора, но посрещачът отклони всички предложения на няколко различни селекционера.

Междувременно инж. Данчо Лазаров разкри, че България е кандидатствала за домакинство на квалификация за Олимпийските игри. Той обаче не посочи каква е цената, която би трябвало да платим, за да организираме подобен турнир. Съперници на “лъвовете” за класиране за Токио 2020 са отборите на Бразилия, Египет и Пуерто Рико. Място за Олимпиадата печели победителят, а при неуспех България ще има втора възможност за класиране чрез континентална квалификация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *